rss      tw      fb
Keres

Standard & Poor’s kontra Tarlós

Azt írja az MTI február 22-ei hírében:

„Nem változtatott Budapest eddigi adóskockázati besorolásán legfrissebb értékelésében a Standard & Poor’s nemzetközi hitelminősítő intézet, vagyis megerősítette a fővárosnak a - magyar államéval azonos - korábbi BBB/A3 minősítését, stabil kilátással.” És: „A hitelminősítő intézet értékelésében kiemelte, hogy a gazdasági válság ellenére a főváros pénzügyi teljesítménye megnyugtató, ’prudens (óvatos, körültekintő) az adósság- és készpénz-menedzsment, jó a tervezés és megfelelő a likviditás’.”

Azt mondja Tarlós István, az MTI híre szerint, február 23-án, kampánysorozatának első, újpalotai állomásán: „…csak a szocialista-liberális vezetésű főváros egyedül több adósságot halmozott fel, mint a 100 fideszes önkormányzat. Ma mindenről lehet beszélni Budapesten, csak rendről, rendszerelvűségről és pragmatikus gondolkodásról nem.”

A Standard & Poor’s a világ legnagyobb hitelminősítője. Szakmája és feladata, hogy a világot orientálja. Ha egyszer megkockáztatná, hogy tudatosan hamis adatokat közöl, azonnal elveszítené a hitelességét, ezáltal a pénzpiac és megrendelői bizalmát, és lehúzhatná a rolót.

Tarlós István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetője, szakmája szerint politikus (legalábbis amit Magyarországon annak tekintenek), és a kampányban az a feladata, hogy a magyar választókat rábírja a Fidesz melletti szavazásra. A fideszes választók bizalmát akkor sem veszíti el, ha ezt hamisan teszi. A fideszes szavazók, sajnos, így működnek. És ma ők vannak többségben. Tarlós István tehát semmit sem kockáztat, ha homlokegyenest az ellenkezőjét mondja annak, mint amit a Standard & Poor’s állít: se a hitelességét, se a választói bizalmát. Se a rolót – egyelőre.

Mivel a frakcióvezető azt is közölte, hogy „…a szocialisták ma vitatkozással, programok ütköztetésével akarják félrevezetni és összezavarni a közvéleményt, hogy az emberek ne az elmúlt évek tényeire figyeljenek”, én egyszerű honpolgárként minden vita nélkül ajánlom a „közvélemény” figyelmébe a fenti tényeket.

(Mihancsik Zsófia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!