rss      tw      fb
Keres

Kettősbeszéd árnyékkampányban

A szocialista párt kettős kampányt folytat – Navracsics Tibor szerint.

Van egy „…Mesterházy Attila kormányfőjelölt vezette ’látszatkampány’ és egy sötét, gyűlölködő, Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök által vezetett ’árnyékkampány’... Gyurcsány Ferenc …arra készül, és arra készíti fel az MSZP-t, hogyan kell ’kegyetlen, könyörtelen’ ellenzékinek lenni.”

(Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a hivatkozott rombolás csinált hír, az elmúlt  8 éve folyamatosan megtapasztalt kegyetlen és könyörtelen ellenzéki politika újabb tömegterméke.) A „látszatkampány/kettős kampány” fogalompár bevezetését azonban vegyük észre!  Egyelőre bejáratás előtt állnak, de minden bizonnyal szép karrierre számíthatnak, a csapból is folyni fognak, annak ellenére, hogy tökéletesen értelmetlenek.

Egy kampánytevékenység ugyanis zajlik mindenütt, minden szinten és minden formában. Akár úgy is folyhatna, hogy hátsó szobákból a volt miniszterelnök irányítja. De sem „látszat”, sem „kettős” nem lehet egy kampány, mert bármilyen is, akkor is csak kampány.

Ezzel szemben lehet „kettős” a  beszéd. Ahogyan Navracsicsé az, most is. Látszólag kampányról értekezik,  valójában egy bejáratott  karaktergyilkos  retorikát melegít fel. És „kettős” a Fidesz beszéde a gazdaság állapotáról, a hiánycélról – attól függően, hogy kivel beszélnek éppen (az IMF küldöttség tagjaival vagy a magyar választóval.) És még látszatra sem sikerült  racionális vitában megmérhető programot az ország elé tárni.

(Lánczos Vera)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!