rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 9.



Bolgár György kérdései 2013. április 9-ei
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor utasítására a rendőrség betiltotta az úgynevezett nemzeti motorosok „adj gázt” elnevezésű felvonulását az élet menetével egyidőben. De miért kellett hozzá a miniszterelnök? A motoros egyesület vezetője egyébként hajlandó elnézést kérni, de azt várja, hogy ezt velük szemben is tegyék meg. Miért is?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Pintér Sándor belügyminiszter szerint a sok köszönőlevél azt bizonyítja, a katasztrófavédelem helyt állt a március 14–15-i hófúvás idején. És akik nem köszönték meg, vajon mit gondolnak?

Mi a véleményük aztán arról, hogy a nemzeti erőforrás miniszter, Balog Zoltán a szocialista Lendvai Ildikónak válaszolva hivatalos levélben azt írta, „örömmel tölt el, hogy több önmagát érdemtelennek tartó újságíró visszaadta Táncsics díját”. De vajon nem zavarja-e a minisztert, hogy a díjat visszaküldők Szaniszló Ferencet tartották érdemtelennek? Netán az őt kitüntetőket?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy az új iskolarendszerben egymás hegyén hátán fognak ülni vagy állni az elsősök. Óriási a túlzsúfoltság, a szülők egy része nem tudja, hogy a gyereket, bár beíratták, melyik iskolába fogják járatni, mert sok helyre nem férnek már be. Ezt hogy tudta megcsinálni ez a megreformált új iskolarendszer?

És végül beszéljük meg, hogy nagyon kevesen akarnak tovább dolgozni a kényszernyugdíjazott orvosok, egészségügyiek és tanárok közül, miután felfüggesztenék nyugdíjuk folyósítását. Ebből vajon mi lesz az ellátásban?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!