rss      tw      fb
Keres

Semjén Zsolt paraguayi sikereKét éve nem kevés iróniával írtam a Galamuson arról, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes 2011 januárjában egyhetes (!) látogatást tett Paraguayban, ahol az egyszerűsített honosítási eljárás gördülékeny lebonyolításáról tárgyalt. Január hónapja Paraguayban a nyár kellős közepe: amíg Budapesten havazik, addig ott kellemes szubtrópusi klímát élveznek a turisták. Semjén úr az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy fogadta őt Fernando Lugo köztársasági elnök is, aki megbeszélésük során kijelentette, nincs akadálya annak, hogy az ott élő magyarok felvegyék a magyar állampolgárságot.

Mivel Paraguayban csak néhány tucat magyar származású személy él, sokan, köztük én is, úgy véltük, hogy Semjén úr egyhetes túrája eredménytelen lesz. Még Tömböly Dénes tiszteletbeli konzul úr is kételkedett az expedíció sikerében.

Tévedtünk. Örömmel jelenthetem, hogy Semjén úr egyhetes szubtrópusi útja beváltotta a hozzáfűzött reményeket. A nemrég megjelent honosítási statisztika szerint 1 (igen egyetlenegy) honosodni vágyó jelentkező Paraguayban is akadt.

Bravó!

(Lázár György)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!