rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2013. április 23.



Bolgár György kérdései 2013. április 23-ai
 műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy mekkora botrány készülődik a Portik–Laborc-találkozókból. Mint talán tudják, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt főigazgatója, Laborc Sándor 2008-ban kétszer is találkozott az akkor olajbűnöző hírében álló Portik Tamással, aki a most nyilvánosságra került lehallgatási jegyzőkönyvek szerint felajánlotta szolgálatait és információit. A főigazgató pedig arról érdeklődött, hogy politikusokat, bírókat, ügyészeket és rendőröket befolyásoltak, befolyásolhatnak-e az alvilágból. Túlment-e a jogállami határokon és ha igen, mi lesz ebből.

Másik témánk, hogy Pokorni Zoltán nem akar képviselő lenni 2014 után, XII. kerületi polgármester viszont maradna. Vajon miért?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy enyhítették a tiltott önkényuralmi jelképek használatának szabályait. Május elsejétől csak akkor lesz tilos vörös csillagot vagy horogkeresztet viselni, kitűzni, ha ez a köznyugalom megzavarására is alkalmas. Így már normálisabb?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Hagyó Miklós egykori főpolgármester-helyettes pert nyert Strasbourgban amiért előzetes letartóztatása idején nyirkos penészes zárkába csukták és kilenc hónapig megfelelő jogalap nélkül tartották fogva. Az állam kénytelen fizetni neki. De persze a hűtlen kezelésről szóló pere ettől még tovább folytatódik.

És végül beszéljük meg, hogy újból módosították az új Puskás stadion építési terveit, e szerint a régi falak között építik meg az új stadiont így viszont akár kilencven milliárd forintba is belekerülhet. Hajrá mindent bele?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!