rss      tw      fb
Keres

OGY - Trafik - A házelnök visszautasította Szanyi Tibor interpellációját, a szocialista képviselő szerint elfogadhatatlan a döntés

MTI 2013. május 6., hétfő 16:24

Visszautasította Kövér László házelnök a szocialista Szanyi Tibor hétfőre tervezett interpellációját, az indoklás szerint azért, mert kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna. Az MSZP-s politikus így újságíróknak olvasta fel a szöveget. Szerinte abban egyetlen olyan kifejezés sem szerepel, amelyet kormánypárti politikus ne használt volna már az ülésteremben, így a házelnök döntése példátlan és elfogadhatatlan.

Szanyi Tibor a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdést Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek címezte volna. Úgy fogalmazott: a trafikokat a Fidesz "haverjai és csókosai" kapták meg üzemeltetésre.

"A maffiakormánynak mit sem számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól és trafikostól vette el a megélhetést" - jelentette ki, megjegyezve: az árusítóhelyek számának csökkentésével és az árrés felemelésével az eddigi haszon ötven-hatvanszorosára számíthatnak a trafiküzemeltetők, akik alkalmazottakat, strómanokat "válogathatnak a frissen kisemmizett nyomorultak közül".

"Nem sül le a bőr a képükről?" - tette fel a kérdést Szanyi Tibor, aki egy Mutyifilter feliratú, narancssárga cigarettás dobozt mintázó kartonlapot is felemelt volna az ülésteremben, de végül ezt is csak az újságíróknak mutatta be.

A szocialista politikus példátlannak és elfogadhatatlannak nevezte Kövér László döntését, mondván, a házelnök egy képviselő kérdezési jogát korlátozta. Szanyi Tibor - akit a közelmúltban havi tiszteletdíjának harmadára büntetett az Országgyűlés, amiért interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak - azt mondta, nem is tudja, "mondja vagy mutassa" a véleményét a házelnöki döntésről.