rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. február 23.

Bolgár György kérdései a 2010. február 23-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy hiába szólította fel Bajnai Gordon összefogásra a bal- és a jobboldalt a szélsőségesek ellen, azonnal megkapta a magáét Navracsics Tibortól, hogy érzelgős búcsúbeszédet tartott. Kósa Lajostól pedig egy mai tévényilatkozatban azt, hogy ő csak ne minősítsen egy pártot demokratának, egy másikat meg nem. Érdemes volt európai hangvételű beszédet mondania a Magyar Parlamentben?

Másik témánk, hogy a Fidesz helyettes szóvivője börtönnel fenyegette meg a szocialista Keller Lászlót, aki a tegnapi ülésen nyilván némi provokatív éllel megkérdezte tőle, igaz, hogy jobbikos is vagy? Cser-Palkovicsról ugyanis a kancelláriaminiszter azt mondta, hogy jobbikos támogatással került a székesfehérvári képviselőtestületbe. A Fideszes szóvivő erre azt felelte, hogy nem. Az az igaz, hogy te börtönbe kerülsz rágalmazásért. Na ilyen is lesz?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Országos Választási Bizottság szerint nem szabad könyvesboltokban vagy vendéglőkben ajánlószelvényt gyűjteni, mert ezek munkahelynek számítanak? Néhány napja az MDF-es Debreczeni Józsefet tiltotta el ettől a helyi választási bizottság, pedig több más párt is gyűjt kopogtatócédulát üzletekben. Sőt, a Lehet Más a Politika vezetője, a jogász Schiffer András közölte, hogy fog is. Kinek van igaza?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy Fábry Sándor után a köztévés Pálffy István is nekiugrott Kertész Imrének és Esterházy Péternek? Az előbbinek azért, mert Magyarországra vonatkozóan tett egy bíráló, élesen bíráló nyilatkozatot a német Die Weltben, az utóbbinak meg azért, mert annak idején dicsérte Gyurcsány őszödi beszédét. Mi nem hazudunk, nem mocskoljuk a hazánkat, nem lopjuk szét - írta Pálffy a Kereszténydemokrata Szövetség honlapján. Amúgy közszolgálatilag?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!