rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 11.

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 11-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy látványos és meghökkentő lépéssel kezdődött Schmitt Pál elnöki tevékenysége. Az államfő ugyanis ma részt vett a kormány ülésén, és közölte, hogy legalább félévente ezt megismétli. Mi ennek az értelme és az üzenete?

Másik témánk, hogy példátlan gyorsasággal nevezte ki Orbán Viktor a Média- és Hírközlési Hatóság elnökévé Szalay Annamáriát. Szinte pillanatokkal az után, hogy a köztársasági elnök aláírta a médiával kapcsolatos törvényeket. Az elnökasszony kilenc évig élet és halál ura lesz, legalábbis egy ismert médiajogász szerint. Volt már ilyen?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fidesz elismerte, az év elején valóban volt titkos tárgyalás Orbán Viktor és a sukorói kaszinóberuházás mögött álló Ronald Lauder amerikai üzletember között. Gyurcsány és Bajnai érintett, Orbán csak érdeklődő?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az MSZP több helyen nem MSZP-ként indul az önkormányzati választásokon, hanem valamilyen civil egyesület mögött sorakozik fel. Vagy például Komáromban a Fidesszel szembefordult független jelöltet támogat. Ilyen kevés volna az önbizalom? Vagy ez a szomorú realitás?

És végül mint gondolnak arról, hogy kistérségi helyettes tisztiorvossá fokozták le az egykori országos tisztifőorvost, Bujdosó Lászlót, aki mostanáig közép-dunántúli regionális tisztifőorvos volt. Alulról kell folytatni vagy kezdeni?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!