rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 18.

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a Fidesz tízszer annyi ajánlószelvényt akar begyűjteni, mint amennyire szüksége lenne az önkormányzati választásokon. Minek?

Másik témánk, hogy a párt választási kampányfőnöke, Kósa Lajos szerint annak idején azért sem hozták nyilvánosságra Orbán Viktor találkozóját a sukorói kaszinóbefektetők vezetőjével, Ronald Lauderrel, mert a Fidesz elnöke számos üzletemberre tárgyal, és ez nem is érdekli az embereket. Vajon nem az embereknek kéne ezt eldönteniük?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Népszabadság értesülése szerint az MSZP-ben figyelmeztették Szanyi Tibort, a párt kampányfőnökét, hogy kizárhatják a pártból, ha a párt jelöltjeivel szemben egyes független jelöltek támogatása mellett szólal fel. Továbbra is egymást eszik a szocialisták?

És végül mi a véleményük arról, hogy nem lesz komoly pluszpénz az egészségügyben. Csak feltételekkel ígérte meg ugyanis a kórházi adósságok rendezését az egészségügyi kormányzat. Vagyis az elmúlt években rendre kilátásba helyezett plusztámogatást most már biztosan nem kapják meg az intézmények. Az ígéret szép szó, de vajon mi lesz az ára az elmaradásának? Vagy esetleges későbbi megtartásának? Mi lehet az a strukturális beavatkozás, amelyről az illetékes államtitkár konkrétumok nélkül beszélt. Csak nem valamilyen reform?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!