rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 24.

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 24-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ismét jelentősen meggyengült a forint. Délután már 285-286 forintot kértek egy euróért, és 217-et egy svájci frankért. A magyar valutát súlyosabban érinti a nemzetközi pénzpiaci és tőzsdei idegesség, mint a térség egyéb valutáit. Ezek szerint ilyenkor mégiscsak érződik, hogy nem felejtették el a tárgyalások megszakadását a Nemzetközi Valutaalappal? A konfliktusnak hosszú az árnyéka?

Másik témánk hogy Monok polgármestere állandó lakhelyet ajánlott fel azoknak a határon túli magyaroknak, akik kérelmezik a magyar állampolgárságot. Az illetékes miniszteri biztos szerint a polgármesternek ehhez nem volt joga. De vajon másnak lesz? És lehet hogy másnak is eszébe jut valami hasonló?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy elbocsátott köztisztviselők fordulnak az MSZP-hez jogsegélyért. De vajon van-e ereje az ellenzéknek megvédeni az indoklás nélkül menesztett embereket?

Mi a véleményük tovább az afganisztáni magyar katonák elleni halálos végű támadásról? Kell-e, lehet-e változtatni Magyarország NATO-beli szerepvállalásán?

És végül beszéljük meg, hogy Orbán Viktor kitér a Dalai Lámával való találkozó elől, amikor a tibeti vallási vezető szeptemberben Budapestre látogat. Megfigyelők szerint az Orbán-kormánynak most fontosabb a Kínával való jó kapcsolat, mint a száműzött tibeti vezető támogatása. Bár ellenzékben még nem egészen így gondolkodtak. Ez a reálpolitika, az meg a nem reál volt?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!