rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 26

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy máris megérezte Magyarország a Nemzetközi Valutaalappal tegnap bejelentett, véglegesnek látszó szakítást, drágábban finanszírozzuk ugyanis az államkötvényeket, amelyekből ugye a magyar gazdaság él e pillanatban. A mai államkötvény-aukción ugyanis alacsony volt a túljegyzés, vagyis csökkent az érdeklődés, illetve nőttek a hozamok. Tehát magasabb összeget kell fizetnünk a vásárlóknak, mintegy hét százalékot a fejlett országok másfél-két és fél százaléka helyett. Ennyibe kerül nekünk az osztályharc, a szabadságharc még pontosabban?

Ezzel kapcsolatos az is, hogy a befolyásos Financial Times már viccet csinál a magyar kormány érthetetlen lépéseiből. Magyarország ismét tárgyal az IMF-fel, azaz mégsem - írja a lap. Amely tíz pontos sorvezetőt is összeállított Magyarország és a Valutaalap kapcsolatáról. A tizedik pont: Mi jöhet még? Tényleg mi?

Beszéljük meg ezenkívül hogy a választási ciklus utolsó fővárosi közgyűlését tartják ma Budapesten. Demszky Gábor elbúcsúzott és az az érdekes hogy a pártok frakcióvezetői értékelték a főpolgármester politikai teljesítményét. Ugyanakkor a mai alkalommal nem szálltak vitába az általa elmondottakkal. Hogyhogy?

Mit szólnak továbbá ahhoz, hogy egy szocialista képviselő tegnap kérdezni és vitatkozni kezdett Budai Gyula miniszterelnöki megbízott sajtótájékoztatóján. A kormány ezt nagyon rossz néven vette. De vajon tényleg rossz módszer ez?

És végül mi a véleményük arról, hogy az oktatási kormányzat visszaszorítaná az angol nyelv tanítását. Mi jöhet helyette?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!