rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. augusztus 31

Bolgár György kérdései a 2010. augusztus 31-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megállíthatatlanul zuhan a forint. A svájci frank már 222 forintba kerül, az euró közelít a 290-hez. Szakértők szerint 230-nál, illetve 300-nál tömegesen buknak el az adósok. de akkor mi lesz? És vajon miért nem teszi meg az Orbán kormány azt az egyetlen dolgot, amit megtehetne, vagyis miért nem törekszik visszaszerezni a nemzetközi pénzvilág bizalmát?

Másik témánk, hogy mára kellett volna előkeresni a szekrényekben eldugott csontvázakat a kormány feltáró bizottságának. De ezekről továbbra sem tudni semmit. Csak Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölt annyit, hogy találtak gyanús ügyeket, és ezeket még elemzik. Lehet hogy olyan kicsik a csontvázak, hogy ilyen sokáig és ilyen aprólékosan kell őket keresgélni?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor támadóbb és kezdeményezőbb magyar külpolitikáról beszélt a magyar nagykövetek előtt. Mit és kit akarunk támadni és miért?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Kövér László szerint a szlovák választások előtt nem kellett volna elhalasztani a magyar állampolgársági törvény elfogadását, annak ellenére sem, hogy az ottani magyar pártok vezetői ezt kérték a magyar kormánytól. Ficónak és Szlotának semmi köze ahhoz, hogy mit döntünk a magyarokról. Mondta Kövér. Gyáva népnek nincs hazája. Tette hozzá a parlament elnöke. Ez volna talán a támadó külpolitika?

Mit gondolnak aztán arról, hogy Boross Péter szerint még erősebb miniszterelnöki pozícióra volna szükség. A véleménye azért érdekes, mert ő is benne van az új alkotmányt előkészítő bizottságban.

És végül Overdose vereségéről. A tulajdonos Mikóczy Zoltán azt mondta, Dózi ezentúl versenyló lesz, nem pedig nemzeti szimbólum. Eddig vajon miért kellett nemzeti jelképet csinálni belőle?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!