rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 1

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 1-jei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a miniszterelnök szóvivője szerint nem Orbán Viktor beszéde miatt gyengült tegnap történelmi mélypontra a forint a svájci frankkal szemben. Szijjártó Péter a közszolgálati tévében azt mondta, hogy a kormányfő az elmúlt egy hónapban többször ugyanígy nyilatkozott, tehát nem volt semmi újdonság abban, hogy megismételte, nem akarunk olyan új szerződést kötni a Valutaalappal, amelynek gazdaságpolitikai feltételei vannak. Valóban. De nem lehet hogy az egyre idegesebb nemzetközi pénzügyi légkörben az ismétlésnek is vannak súlyos következményei?

Másik témánk, hogy szorítják a hurkot a hatóságok a sukorói ügyben. A vagyonkezelő volt vezérigazgatója, Tátrai Miklós tegnap óta őrizetben van, ma pedig az Állami Számvevőszék tartott sajtótájékoztatót arról, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő az állam számára hátrányosan kezelte az állami ingatlanvagyont. Kikre és mire megy ki a játék? Vagy nem játék?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Schmitt Pál mint a hadsereg főparancsnoka nem volt jelen az Afganisztánban hősi halált halt katonatiszt temetésén. A galamus.hu véleményportálon Mihancsik Zsófia emlékeztet arra, hogy amikor Franciaországban gyászszertartáson búcsúztatták az Afganisztánban megölt francia katonákat, Sárközy elnök személyesen vett búcsút tőlük, beszédében megpróbálva értelmet adni a fiatal katonák halálának. Nálunk nem hiányzott ez a parancsnoki és államfői gesztus?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az LMP a jelek szerint komoly bajban van az ajánlószelvények összegyűjtésével. Ugyanakkor a Kétfarkú Kutya Párt már feltűnt és mérhető a közvélemény kutatásokban.

És végül beszéljük meg, hogy minden bajunk és gondunk ellenére a magyar lakosság háromnegyede támogatná egy budapesti olimpia megrendezését 2020-ban. Tudják, hogy hol élünk és miből?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!