rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 2

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy nyugati elemzők szerint Magyarország a közép-kelet-európai régió legnagyobb talánya. Az ország pénzügyi helyzete ugyanis fenntarthatatlannak látszik a takarékosság és a megfelelő reformok nélkül. Ugyanakkor a Fidesz kormány mindmáig nem állt elő hiteles gazdaságpolitikával. Vajon miért nem? Pedig ma már nem sikerült eladni a tervezett ötven milliárd forintnyi diszkont kincstárjegyet sem, csupán harmincötöt. Azt is nagyon magas hozammal. Kinek jó ez?

Másik témánk, hogy a tegnapi tanévnyitón megjelent a nemzeti együttműködési nyilatkozat több iskola falán is. Hogy a diákok ehhez a szellemhez tartsák magukat? Vagy a tanáraik?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor szerint egy fejlett és erős országhoz ma már elengedhetetlenül hozzátartozik a jól felszerelt és jól szervezett terrorelhárító központ, amelyet tegnap hoztak létre Budapesten. Hirtelen fejlettek és erősek lettünk?

Mi a véleményük tovább arról, hogy a szlovák külügyminiszter megszabta a feltételeit a magyar állampolgársági törvény ottani elfogadására. Szerinte ez csak külföldön élő szlovák állampolgárokra vonatkozna. A Szlovákiában élőkre, így az ottani magyarokra nem. Most akkor hogyan tovább?

És végül beszéljük meg, hogy a Jobbik megint cigányozással próbál szavazatokat gyűjteni. Közrendvédelmi telepre deportálnák a miskolci cigányokat. Vajon miért nincs országos felzúdulás?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!