rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 3.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy szinte lehetetlen helyzet elé állította a kisebb pártokat a Fidesz által megváltoztatott választási törvény. Az LMP-nek éppen hogy, de a Jobbiknak sem könnyen sikerült összegyűjtenie például a főpolgármesteri jelöléshez szükséges ajánlószelvényeket. A korábbinál sokkal többet, jóval rövidebb idő alatt. Ez volna a forradalmi demokrácia? Távol tartani minél több pártot, csoportot a választásoktól?

Másik témánk hogy Matolcsy György szerint 2030-ra Magyarország meghaladja az Európai Unió átlagos gazdasági fejlettségét. A nemzetgazdasági miniszter egy mai előadáson azt mondta, a kormány jövőképe arcátlanul optimista. Mert ha realista volna, vajon milyen lenne ez a jövőkép?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a szakszervezetek nem hajlandók válaszolni Matolcsy Györgynek arra a levelére, hogy szeptember végéig tegyenek javaslatot az Országos Érdekegyeztető Tanács működésére. Gaskó István szerint példátlan és elfogadhatatlan, hogy a kormány négy hónapja nem hívta össze a testületet. Ha Gaskónak se tetszik?

Mi a véleményük tovább arról, hogy Hoffman Rózsa oktatási államtitkár ostobának vagy bohócnak nevezte azokat, akik radikális béremelést követelnek a pedagógusok számára a mai költségvetési helyzetben. Tényleg, hogy jut ilyesmi az eszükbe?

És végül beszéljük meg, hogy rovásírásos helységnévtáblákat akar kirakni az egész Kárpát-medencében egy alapítvány, mégpedig a Magyar Közút Zrt. bevonásával. Celldömölkön és Rákóczifalván már van, állítólag még több száz helyen az idén lesz. Minek is?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!