rss      tw      fb
Keres

Schmitt Pál unokáinak szégyene

A Galamus publikálta Jakab Géza levelét, amely szerint az Afganisztánba elhunyt magyar katona „nem kötelességét teljesítette, hanem saját akaratából részt vett egy háborúban, amelyhez Magyarországnak, a magyar népnek, vagy bármely magyarnak SEMMI köze sincs”. Schmitt Pál is helyesen döntött, amikor távolmaradt az elhunyt katona gyászszertartásáról. Jakab szerint Amerika a „világ legerősebb terroristája”, csupán Irak olajkincsét akarja megkaparintani, és fegyvereket tesztel Afganisztánban. A pénzéhes magyar katonák pedig „hivatásos gyilkosok”, akik többet akartak keresni, és ezért elmentek kalandozni egyet, afféle idegenlégiósként.

Mostanában egyre több olyan cikket olvasok magyarul, amelyik az Egyesült Államokat terrorista, gátlástalan, kizsákmányoló hatalomnak ábrázolja. Olyan országnak, ahol a Wall Street pénzhiénái és Hollywood erkölcsromboló filmjei uralkodnak. Amerika persze nem tökéletes, de a mostani magyar Amerika ellenesség meghökkentő, még a kádári időkben sem volt ennyire intenzív. Engem ez aggaszt, és azt hiszem, ebben az amerikai magyarok többsége egyetért velem. Az Egyesült Államok hadseregében amerikai magyarok ezrei szolgálnak, sok százan Irakban és Afganisztánban. Ők is megdöbbennének azon, hogy hivatásos gyilkosoknak tartják őket az óhazában.

Schmitt Pál szándékosan maradt távol Pappné Ábrahám Judit temetéséről. Szégyen ez, a köztársasági elnök és Magyarország szégyene. Amerikai magyarként bocsánatot kérek ezért az elhunyt családjától.

Schmitt Pál lánya és unokái Amerikában élnek, az Egyesült Államok állampolgárai. Remélem ők is szégyellik magukat apjuk, nagyapjuk miatt.

(Lázár György)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!