rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 7.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor nehéz éveket helyezett kilátásba, még politikai szakadást is elképzelhetőnek tart amiatt, hogy ezermilliárd számra kell forrásokat kivonni szerinte a gazdaságból. Netán a mostani kötcsei lett volna Orbán őszödi beszéde? Vagy ez tévedés?

Másik témánk, hogy az Európai Unió perrel fenyegeti a kormányt a jegybankelnök fizetésének önkényes csökkentése miatt, ugyanis a magyar kormány ezzel uniós szerződéseket szeg meg. A magyar kormánynak egy hónapja van reagálni, utána az Európai Unió gazdasági és pénzügyi főigazgatósága kéri az Európai Bizottságot, hogy indítsa el az úgynevezett jogsértési eljárást. Kell ez nekünk?

Aztán: hatvan csontvázról számolt be a költségvetési lyukakat vizsgáló bizottság. Az egyik ilyen az volna, hogy a Bajnai-kormány vállalta az afganisztáni magyar kontingens kibővítését. De pénzt hozzá már nem adott, sőt még a Honvédelmi Minisztérium sem tudott a kötelezettségvállalásról. Ehhez képest a volt miniszterelnök még tavaly decemberben a nyilvánosság előtt jelentette be, hogy erre a célra több mint ötmilliárd forintot fedeznek a költségvetési tartalékból. Így tudott titkot tartani az előző kormány?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Állami Számvevőszék új vezetésének beavatkozását szerette volna elérni az önkormányzati választások előtt egy szocialista polgármester ellen egy Fidesszel szövetséges csoport a Győr-Sopron megyei Kónyban. Álmodoztak vagy ez valóság?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy fideszesek felajánlkoztak az LMP-nek kopogtató cédulák gyűjtésére, de a párt elutasította őket, és mégis megtudta szerezni a főpolgármester jelölt számára szükséges ajánlószelvényeket. Kész csoda?

És végül beszéljük meg a furcsa operaházi bohózatot: két héttel egy miniszteri biztos megnevezése után kineveztek egy másikat. Miközben van főigazgató is. Rend a lelke mindennek?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!