rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 8.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 8-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy miket mondott tegnap Orbán Viktor. Éljen a valóság? De mit árult el róla a miniszterelnök?

Másik témánk, hogy az Európai Unió közölte Matolcsy György nemzetgazdasági miniszterrel, tárgyalni kéne a Nemzetközi Valutaalappal, és be kellene tartani a költségvetési hiánycélt. Feszíthetjük-e még a húrt 226 forintos frank és 290 forintos euróárfolyamnál.

Beszéljük meg aztán, hogy Varga Mihály bemutatta hatvanhárom csontvázát. Köztük említette például a közlekedési vállalatok szükséges többlettámogatását, a moszkvai magyar kereskedelmi székház eladását, vagy a Vértesi Erőmű ügyét. Csakhogy ezekről már korábban is mindről tudni lehetett, vagyis nem voltak elrejtve csontváz formájában különböző szekrényekben. Annyira nem, hogy Varga szerint a kormány 29 pontja semlegesítette is az ezek miatt bekövetkező kiadásokat. Márpedig a 29 pont már júniusban megszületett. Szóval akkor már ismerték a csontvázakat korábban is? Hogy van ez?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy híradós szerkesztőket és riportereket rúgtak ki a közszolgálati tévéből, többeket pedig levettek a műsorról. Például Baló György sem szerepel ősztől. Kétharmados közszolgálat?

Mi a véleményük tovább arról, hogy Martonyi János külügyminiszter szerint a magyar közszolgálati médiát nem fenyegeti semmi veszély. Az ilyen felvetéseket nem is tudja értelmezni. Segíthetünk?

És végül beszéljük meg, hogy ellopták az újonnan alapított terrorelhárítási központ tervrajzát egy vállalkozó kocsijából. Csak nem terrorveszély? Vagy inkább csak egyszerű közbiztonsági probléma.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!