rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 9.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 9-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor beadta a derekát, pontosabban Matolcsy György derekát. Mert a nemzetgazdasági miniszter mondta el tegnap, hogy jövőre három százalék alá visszük a költségvetési hiányt. Úgy, ahogy a Bajnai-kormány vállalta, és úgy ahogy az Európai Unió, valamint a Nemzetközi Valuta Alap is sürgette. Igaz a szigorú büdzsé nem jelent megszorításokat - mondta. Hanem?

Ezzel kapcsolatos témánk, hogy az adóügyi államtitkár szerint valószínűleg csak 2013-ban vezetik be a tizenhat százalékos egykulcsos adót a maga teljességében. Jövőre csak hozzákezdenek. De vajon minek és mivel? Esetleg egy azonnali radikális adócsökkentéssel?

Aztán tegnap ugyan már szóba került, de ma megismétlem, vagy inkább felteszem a kérdés, vajon mit fognak javasolni a nyugdíjasok Orbán Viktornak, aki a napokban levelet intéz hozzájuk, a véleményüket kérve.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy arab-magyar barátsági napot szervez a Jobbik szeptember 11-ére a New York-i terrortámadások évfordulójára. Barátság vagy agresszív provokáció?

És végül mi a véleményük arról, hogy a Fővárosi Bíróság elnöke fegyelmit kezdeményezett a bíróság egyik tanácselnöke, Cserni János ellen, amiért a bíró egyik cikkében kifogásolta Révész Máriusz fideszes képviselő kijelentését a bírák felelősségre vonásáról. A fegyelmit az indokolná, hogy bíró a törvények szerint nem politizálhat. Márpedig egy parlamenti képviselő bírálata ennek számít. Nem a bírói függetlenség védelmének jelen esetben?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!