rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 10.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 10-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Gyurcsányt kitessékelték, mármint a Kossuth klubból, ahol holnap egy rendezvényen beszélt volna az Orbán-kormány száz napjáról. Debreceni Józseffel, Göncz Kingával, Bauer Tamással és másokkal együtt. Itt tartunk? De hol?

Másik témánk, hogy a Bankszövetség szerint elfogadhatatlan a devizahitelesek megsegítése Fidesz módra. A bankok szerint Kósa és Rogán javaslata egyes pontjaiban nonszensz, és felborítja a polgári szerződéses jogrendet. Nem baj? A lényeg hogy a kormány csináljon valamit?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy egyre nagyobb a tiltakozás a Belügyminisztérium hajléktalanellenes tervei miatt. Több szervezet kifogásolja a tervezett szankciókat Pintér Sándor belügyminiszternél. Az elképzelések szerint például a híd alatt is tilos lenne aludni. Fő a szigor, vagy valamit mindenképpen tenni kell?

Beszéljük meg, hogy az ügyészség nem oszlatja fel a Jobbikot egy nyíregyházi szervezet beadványa nyomán. Ehhez nem elég a holokauszt nyilvános tagadása egy újságban, vagy például a menórát magasba emelő Szent Gellért szobor egy újság címlapján. Mindez nem meríti ki az uszítás fogalmát az ügyészség szerint. És ha kimerítené?

Végül mi a véleményük arról, hogy Huszti Szabolcs inkább nem akar válogatott focista lenni, ha ennek az az ára, hogy a Videotonhoz igazoljon. Vagyis Orbán Viktor kedvenc csapatához. Értik ezt? Mi folyik a magyar futballban?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!