rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 14.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 14-ei műsorban

Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy minden csoda három napig tart, vagy legfeljebb négyig. Ismét gyengült a forint az euróhoz és a frankhoz képest. Hiába ígérte meg a múlt hét közepén, majd tegnap ismét a kormány, hogy tartja magát a jövő évi 3 százalékos hiánycélhoz. Igaz, Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a Parlamentben ezt mintha már ahhoz a feltételhez kötötte volna, hogy az Unió engedje meg nekünk a magánnyugdíjpénztári befizetések, mintegy 350 milliárd forint levonását a költségvetési hiányból. Egyenes beszéd vagy kettős?

Másik témánk, hogy ismét Polt Péter lehet a legfőbb ügyész, legalábbis a Népszabadság értesülése szerint. Miért, lehetne más is?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy többek közt azért nem lesz kaszinóváros Sukorón, mert a miniszterelnök szereti a Velencei-hegységet és a tó körüli lágy völgyeket, szelíd dombokat – ahogy azt Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter válaszolta egy interpellációra. Ez érv a demokratikus Magyarországon?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy Azerbajdzsánból importálunk cseppfolyós gázt. Erről állapodott meg Bakuban Orbán Viktor. Érdekes módon azonban az azeri médiában csak a grúzok és a románok szerepelnek szerződéses partnerként. Az utolsó pillanatban érkeztünk? De még ennél is fontosabb kérdés, hogy akkor mi lesz a Nabuccóval és a Déli Áramlattal? Egyáltalán, mibe kerül nekünk ez a sokféle terv?

És végül térjünk vissza arra, hogy lehet-e, és kellene-e népszavazást tartani a jövőre elkészülő alkotmányról.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!