rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 15.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 15-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a világ legnagyobb hitelminősítőjének szakértője szerint a piacok megnyugtatására nem elég Orbán Viktor ígérete a jövő évi 3 százalékos hiánycél betartásáról. Ehhez részletes, hiteles gazdasági tervet is be kellene mutatni. Ezzel kapcsolatban Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke ismét beverekedte magát a világsajtóba, mert közölte: "a hitelminősítők kibicek, akiket jobb helyeken, ha tartósan ott vannak, egy idő után kiküldenek a szobából. És még jó, ha nem szólnak utánuk". A Wall Street Journal blogjában idézik Kósa további megjegyzéseit is, így azt, hogy a "hitelminősítők azt mondanak, amit akarnak, sokkal fontosabb, hogy a magyar választók mit mondanak." Szóval örüljenek a kibicek, hogy egy ideig nézhetik az Orbán-kormányt?

Másik témánk, hogy a miniszterelnök egyik elszámoltatási biztosa, Papcsák Ferenc nagy tanácsadó cégeket leplezett le, mert szerinte 8 év alatt indokolatlanul magas díjazásért végeztek munkát a balliberális kormányoknak. Az érintettek rögtön cáfoltak. Mellesleg van, aki korábban is végzett ilyen tevékenységet az Orbán-kormánynak.

Ehhez kapcsolódik, hogy az Állami Számvevőszék már büntetőfeljelentést tett a 4-es metró építése ügyében, holott még le sem zárta a vizsgálatot az ügyben. Ilyen még nem volt. Most már ez is van?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy a Jobbik büntetné a „cigánybűnözés” tagadását, ami nemcsak durva provokáció a holokauszttagadás büntethetőségével összevetve, de ráadásul még Orbán Viktor ellen is irányul, aki a Parlamentben visszautasította a cigánybűnözés fogalmának használatát.

És végül beszéljük meg, hogy vajon a mostani rendszerető kormány hogyan fog rendet tenni a futballstadionokban? A hétvégi Fradi-Újpest meccsről 14 embert állítottak elő. Igaz, eljárást indítanak ellenük, ám néhány óra múltán már elengedték őket. Miközben például a közelmúltban a néhány ezer forintos bizsut eltulajdonító gimnazista lányokat két napig fogva tartották. Mi a különbség a két ügyben? És hogyan lesz ebből rend?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!