rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. szeptember 17.

Bolgár György kérdései a 2010. szeptember 17-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az LMP főpolgármester-jelöltje szerint az volna a legjobb, ha az önkormányzati választásokon az MSZP összeomlana. A Jobbik főpolgármester-jelöltje pedig a cigányokon kívül az MSZP-seket is táborba zárná. Tessék mondani, milyen ország, milyen demokrácia ez?

Másik témánk, hogy angyalos címer szerepel a Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján, amint arra egy internetes blogger fölhívta a figyelmet. A címerpajzsot tartó angyalok az osztrák-magyar monarchia alatt jelentek meg, de nem részei a hivatalos magyar címernek. Hogyan használhatja ezt Schmitt Pál?

Mit szólnak ezen kívül ahhoz, hogy Gyurcsány megvédte Orbánt? – blogjában* ugyanis azt írta, hogy kicsinyesség számonkérni a miniszterelnök azerbajdzsáni útjának költségeit, mert ha fontos volt a gázvezeték létesítéséről szóló szerződés aláírása, és csak így lehetett az utat megszervezni, akkor a 12 milliós magánrepülőgép firtatása nem indokolt.

Mi a véleményük továbbá a szombathelyi fideszes "tized" egyre nagyobb visszhangot keltő ügyéről, aztán arról, amire egy hallgatónk hívta fel a figyelmemet, hogy a nyugdíjasokhoz intézett Orbán-levél egyik kérdése így szól: "Egyetért-e az állami vezetőknek járó végkielégítések megadóztatásával?" De hát nemcsak a vezetők végkielégítését adóztatják meg, hanem mindenkiét. Ezt éppen a miniszterelnök ne tudná?

És végül beszéljük meg, hogy a nemzetgazdasági miniszter újból 7 százalékos gazdasági növekedésről beszél. Matolcsy György szerint 2013–14-ben már el lehet érni ezt az ütemet. Igaz, a Fidesz már 1998-ban is ezt ígérte. De hogy jutott eszükbe ez most is?

____________

* Helyesbítés: a Galamus G-7 rovatában


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!