rss      tw      fb
Keres

Végső búcsút vettek a Budapesten meggyilkolt új-zélandi triatlonostól

MTI 2010. szeptember 29., szerda 8:24

Végső búcsút vettek szerdán attól a 48 éves új-zélandi triatlonostól, akit szeptember 12-én késeltek halálra Budapesten - tájékoztatott a www.3news.co.nz című hírportál.

Warwick John White a triatlon világbajnoki sorozat budapesti döntőjének résztvevője volt, és a Nagymező utcában érte a támadás. Még kórházba szállítása előtt belehalt sérüléseibe. Rendőrségi információk szerint a gyilkosság előtti órákat az Alterego nevű szórakozóhelyen töltötte.

Az amatőr sportolót az új-zélandi Lower Huttban helyezték örök nyugalomra. Temetésen több mint kétszázan voltak jelen. Fia, Daniel White méltatta édesapja nagyszerűségét. "Ő tanította meg nekem, hogy legyek erős, hogy küzdjek és érjem el azt, amit akarok." - mondta.

A becenevén Waznek szólított igazi sportember és kalandtúrázó előtt nem volt akadály az egyik régi barátja szerint. Bruce Andrell elmondta, hogy White "több dolgot csinált ez alatt a 48 év alatt, mint a legtöbb ember egész életében."

A triatlonos az elmúlt nyolc év legnagyobb részét Dél-Amerikában és Európában töltötte, és decemberben készült visszatérni Új-Zélandra.

A magyar rendőrség a gyilkossággal összefüggésben már őrizetbe vett egy 33 éves férfit, aki viszont tagadja, hogy ő lett volna a bűncselekmény elkövetője.