rss      tw      fb
Keres

Lenézi őket



Az egyik üzletlánc biztonsági őrével voltam kénytelen beszélgetni ma hajnalban, amíg az üzlet alkalmazottjára vártam.


Pest környékéről jár a munkahelyre, busz–vonat–busz-átszállással minden nap, száztízezer nettó forintot keres havonta, egy hónapja nem volt szabadnapja, vagy éjjel, vagy nappal húzza le a napi 12 óráját.


Ajánlották neki, hogy menjen külföldre dolgozni, de nem, ő nem megy. Ő magyar, Magyarországon született, Magyarországon akar élni, Magyarországon akar meghalni.


És lenézi – így mondta: lenézi – azokat, akik elhagyják a hazájukat, és elmennek külföldre dolgozni, tanulni. Mert ezt színtiszta politikából csinálják.


De hát több pénzt nem politikai indíttatásból akar keresni az ember, próbáltam közbeszólni. Nem figyelt rám. Zárta a monológját: ezért maradunk mi magyarok kisebbségben a saját hazánkban.


Azt már nem kérdeztem meg, kik alkotják a többséget: a zsidók, a cigányok, esetleg a kommunisták meg a liberálisok, vagy van más elképzelése is.


Találkoztam Orbán egyik közemberével. Aki tényleg másokat megvető önérzetet és felsőbbségi tudatot merít a nacionalista propagandából. Havi nettó száztízért.