rss      tw      fb
Keres

Időjárásjelentés


MTI 2013. szeptember 22., vasárnap 14:46

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A kontinens északi és keleti felén az ott vonuló ciklonok hatására a gyakran változó felhőzetből elszórtan esik az eső, záporeső, és kissé hűvös az idő. Európa déli területeit leszámítva a hőmérséklet csúcsértéke a szárazföld nagy részén már csak 17 és 22 fok között változik, de északon, északkeleten több helyen még a 15 fokot sem éri el. Nyárias az idő viszont a Pireneusi-félszigeten, ahol a szinte zavartalan napsütés és a délnyugatról áramló meleg levegő hatására 31, 34 fokig emelkedik délutánra a hőmérséklet. Olaszországban, a Balkán-félsziget déli felén is sokat süt a nap, arrafelé 24 és 28 fok közé melegszik fel a levegő. A Kárpát-medence térségében az északnyugati áramlás a meghatározó; ezzel váltakozó nedvességtartalmú és hőmérsékletű levegő érkezik fölénk; változó felhőzetre, és hétfőn szeles időre számíthatunk.

Várható időjárás hétfő estig

----------------------------

Vasárnap egyre több és vastagabb lesz felettünk a felhő, de csapadék nem valószínű. Hétfőn nyugaton gomolyfelhős, alapvetően napos időre számíthatunk, keleten erősen és gyengébben felhős területek és időszakok egyaránt lesznek, elszórtan, elsősorban északon és keleten lehet kisebb eső. Az északnyugati szél vasárnap élénk, hétfőn a délnyugati és az északkeleti területek kivételével többfelé erős, az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében időnként viharos lesz. Hajnalban délnyugaton foltokban köd képződik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 18 és 23 fok között várható.