rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. október 21.

Bolgár György kérdései a 2010. október 21-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Mikola Istvánnak lesz-e végül is igaza. Be tudja vagy be akarja-e betonozni magát a Fidesz húsz évre a határon túli magyarok választójogának megadásával. Az új alkotmányt előkészítő bizottság mindenesetre kivenné az alaptörvényből azt, hogy csak magyarországi állandó lakhellyel lehessen szavazni.

Másik témánk hogy az új fővárosi vezetés máris két-három évvel eltolta a 4-es metró átadásának határidejét. Miután a BKV felmondta az Alstommal a metrókocsik szállításáról kötött szerződést. Vajon mit nyernek ezzel?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Matolcsy György minisztériumából áthelyezik a fejlesztési tárcához az energiaügyeket. Ezzel az utolsó komoly befolyással bíró feladat is Fellegi Tamás ellenőrzése alá kerül. Ezek szerint sikerrel járt a jobboldali médiában is látható támadás Orbán Viktor jobbkeze ellen?

És végül mit szólnak ahhoz, hogy a helyettes kulturális államtitkár áprilisban alapított cége szállította Isztambulba a Csontváry-kiállítás képeit. A vidékfejlesztési államtitkár volt cége pedig az egyetlen esélyese egy olyan tendernek, amelynek keretében légi felvételekkel készítenének ország leltárt. Állítólag az eddigi árak sokszorosáért, majdnem ötmilliárd forintért. Rossz az, aki máris rosszra gondol?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!