rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. október 22.

Bolgár György kérdései a 2010. október 22-ei műsorban


Mai műsorunkban lesz mit megbeszélnünk. Először is talán azt, hogy az MSZP népszavazást kezdeményez a magánnyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése miatt. Vajon sikerül-e elég aláírást gyűjteniük, és egyáltalán átengedik-e a kérdést az Országos Választási Bizottságban?

Másodszor beszéljük meg, hogy ugyancsak népszavazást javasol, méghozzá a készülő alkotmányról a kora délután megalakult Gyurcsány Ferenc-féle új platform az MSZP-n belül. Új egység a pártban, vagy esetleg széthúzás?

Mit szólnak aztán ahhoz, hogy az Orbán-kormány kiiktatta a 301-es parcellát az 56-os megemlékezésekből, és mintha Nagy Imrére se nagyon emlékeznének, legalábbis ebben az évben.

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a huszonöt éves Vitézy Dávidot fogják kinevezni a BKV helyébe lépő új Budapesti Közlekedési Központ igazgatójává?

Beszéljük meg ezenkívül, hogy Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár néhány héten belül már másodszor akarta személyesen leállítani egy Balaton-környéki út építését, holott ahhoz minden engedély megvan. A fideszes tabi polgármester szerint az államtitkár ezúttal sem értesítette az érintett települések elöljáróit, csakúgy, mint néhány héttel ezelőtt, pedig – mint mondta – nem vagyunk mi macskajancsik, hogy így bánjon velünk, és a megkérdezésünk nélkül a beruházást ellenzőkkel együtt futkározzon itt!

Aztán: Esztergomban több százan kórusban szidták a fideszes képviselőket, mert nem hajlandók együttműködni az új független polgármesterrel, akit kétharmados többséggel választottak meg. A városházát tegnap rendőrök védték. És végül mit szólnak ahhoz, hogy újabb fordulatot vett az operaházi történet: azonnali hatállyal menesztették a főigazgatót, Vass Lajost, bár a néhány hete elrendelt átvilágítás még nem ért véget, és új vezető sincs még, az ítélet már megszületett?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!