rss      tw      fb
Keres

Schumacher síbalesete - Kritikus, de stabil Schumacher állapota


MTI 2014. január 1., szerda 12:02

Továbbra is válságos, de stabil volt Michael Schumacher állapota kedd éjszaka és szerda reggel - közölte a francia Alpokban síbalesetet szenvedett korábbi Forma-1-es világbajnok menedzsere.

„A helyzet változatlanul válságos, mindamellett jelenleg stabil” - mondta Sabine Kehm a Schumachert ápoló grenoble-i kórház előtt tartott sajtótájékoztató keretében.

„Ebben a pillanatban ez jó hír. Nincs jelentős változás tegnaphoz képest” - fogalmazott Kehm. Hozzátette: tartózkodik attól, hogy előrejelzésekbe bocsátkozzon.

A korábbi hétszeres világbajnok Forma-1-es német pilóta keddre virradóra újabb műtéten esett át, melynek során egy vérömlenyt távolítottak el az agyából. Orvosai ezután arról számoltak be, hogy Schumacher állapota kissé javult, de továbbra is válságos.

Sabine Kehm elmondta, hogy az egykori sportoló családja továbbra is Grenoble-ban tartózkodik.

„Egész éjjel nagyon gondosan ápolták Michaelt, az állapota egész éjjel stabil maradt” - mondta a menedzser.

Közlése szerint maguk a kezelőorvosok csak akkor tesznek újabb bejelentést, ha „valamilyen döntő változás” áll be a beteg állapotában.

Schumachert továbbra is mesterséges kómában tartják. Orvosai azon igyekeznek, hogy csökkentsék az agyában keletkezett duzzanatot és a testhőmérsékletét 34-35 Celsius-fok alá szorítsák le.

A 45 éves Michael Schumacher vasárnap szenvedett síbalesetet Méribelnél. Két kijelölt sípálya között siklott le, amikor nagy sebesség mellett elesett, és feje egy sziklának csapódott. Előbb egy moutiers-i, onnan pedig még ugyanaznap egy grenoble-i kórházba szállították - ekkor már kómában volt -, s ott életmentő műtétet hajtottak végre rajta.

A Bild című német napilap arról írt, hogy Schumacher bukósisakja az ütés erejétől eltörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.