rss      tw      fb
Keres

Szocsi 2014 - Megnyílt a fő sajtóközpont


MTI 2014. január 7., kedd 11:04

Mától működik a szocsi téli olimpia fő sajtóközpontja.

A keddi hivatalos megnyitón jelentették be a szervezőbizottság képviselői, hogy a minden igényt kielégítő 158 ezer négyzetméteres médiacentrumban több mint kétezren dolgozhatnak majd az írott sajtó részéről, míg a világ minden részéről érkező, mintegy hetven tévét és rádiót képviselő médiamunkások létszáma várhatóan meghaladja majd a hatezret.

A fő sajtóközpont január 24-ig helyi idő szerint minden nap reggel 8 órától este 11-ig tart nyitva, onnantól fogva pedig nonstop üzemmódban, napi 24 órában áll a tudósítók rendelkezésére a február 7-én kezdődő és 23-án záruló havas-jeges játékok ideje alatt.

Az újságírók ingyen használhatnak wifit, bár fizetős csomagot is felkínálnak a szervezők a különlegesen gyors internetes hír- és fotótovábbító szolgáltatásokra igényt tartók számára.

Az olimpián a fő sajtóközpontban négy különterem áll rendelkezésre nemzetközi sajtótájékoztatókra, amelyeket nyolc nyelven - az orosz mellett angolul, franciául, németül, olaszul, kínaiul, koreaiul és japánul - tartanak.