rss      tw      fb
Keres

Menesztették Allegrit a Milantól - Seedorf lehet az utód


MTI 2014. január 13., hétfő 21:56

A gyenge eredmények miatt hétfőn menesztették Massimiliano Allegrit, az AC Milan labdarúgócsapatának vezetőedzőjét.

A 46 éves szakember sorsa már hónapok óta kérdéses volt, a mostani szezonban ugyanis nagyon gyengén szerepel együttese: a bajnokságban mindössze a 11. helyen áll 19 meccsen szerzett 22 ponttal.

A milánói csapattal 2011-ben bajnokságot nyerő trénerrel szemben a klubvezetés türelme vasárnap este, a Sassuolo elleni mérkőzésen fogyott el, amikor a Milan 2-0-s vezetésről 4-3-ra kikapott az újonc csapat vendégeként.

Allegri menesztése már régóta a levegőben lógott, de az őszi bajnoki botladozást a szurkolók még elnézték neki, mivel a Milan egyedüli olasz csapatként kivívta a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportköréből.

A listavezető Juventusszal szemben fél szezon után 30 pontos hátrányban álló csapat élére ideiglenesen Mauro Tassotti eddigi másodedzőt nevezték ki, de sajtóértesülések szerint az új vezetőedző a klub korábbi holland játékosa, Clarence Seedorf lehet, aki jelenleg a brazil Botafogo futballistája. A beszámolók szerint Seedorf csütörtökön érkezik Olaszországba, azonban a Milannál tíz évet lehúzott középpályás, aki ez idő alatt két Bajnokok Ligája-diadal részese is volt, nem kívánta kommentálni az értesülést.