rss      tw      fb
Keres

FIFA-gála - Ronaldótól ezentúl még többet vár Ancelotti


MTI 2014. január 14., kedd 17:00

Kedden csapattársaival ünnepelte Aranylabdáját Cristiano Ronaldo, akitől a Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti a jövőben még jobb teljesítményt vár.

A portugál támadó hétfőn, Zürichben, a nemzetközi szövetség (FIFA) gáláján vette át a 2013 legjobb labdarúgójának járó elismerést, majd éjszaka visszautazott a spanyol fővárosba. Az ünneplést - többek között Florentino Pereznek, a Real elnökének társaságában - már a repülőn megkezdte, majd a trófeát kedden az együttes edzésén mindenkinek megmutatta.

„Ez egy egyéni díj, ám a csapattársaim segítsége is kellett ahhoz, hogy elnyerjem” - mondta a 28 éves futballista, aki 69 gólt szerzett 2013-ban.

Ronaldo sikeréhez játékostársai és az együttes edzője is gratulált, Ancelotti ugyanakkor jelezte, a jövőben még jobb teljesítményre fogja ösztönözni csatárát.

„Az én számomra az Aranylabda a korábbinál több felelősséget jelent, s ugyan nehéz lesz a tavalyinál is többet kérni tőle, de én ezt fogom tenni” - mondta az olasz szakember, hozzátéve, hogy nagyon elégedett volt Ronaldóval az elmúlt időszakban és úgy látja, a rengeteg munka meghozta számára az eredményt.

Ronaldo már másodszor nyerte el az Aranylabdát, de először a Real Madrid játékosaként. A mostani szavazáson szoros csatában előzte meg a négyszeres győztes argentin Lionel Messit és a tavaly a Bayern Münchennel minden trófeát begyűjtő francia Franck Ribéryt.