rss      tw      fb
Keres

Választás 2014Választás 2014




A Gyurcsány-kormány már 2006-ban elveszítette a választást, amikor még nem is tudtunk róla. Legnagyobb ellenfele (ellensége) hatalmas vehemenciával szervezte Gyurcsány és a kormány ellen a lejáratásokat. Eszközt nem kímélve bármi alkalmas volt a támadásra.


Ugye emlékszünk, Orbán be se járt a Parlamentbe, szervezte az ellenállást – Polgári körök, SMS és a többi. És közben az őszödi beszéd volt a csúcspont. Ami önmagában pozitív, de szétszedve, kifordítva mást jelent. Puccs, volt a Kossuth tér, a TV székház ostroma, mindannyian tudjuk, láttuk, a tévé közvetítette.


Most beszéljünk az Orbán-stratégiáról, ami tökéletes, ha nem az országgal, nem velünk történne, azt mondanám. egyedülálló. Van egy párt, és van egy elnöke, aki diktatórikus, kemény, nem tűr kritikát, amit mond és tesz, az megkerülhetetlen. És vannak a pártkatonák, akik arra vannak szakosodva, hogy azokat, akik az útjukba állnak, lejárassák, erkölcsileg és ha lehet minden területen. És a gépezet tökéletesen működik, mert csak egy embert kell tönkretenni, és akkor a kormány is megbénul, és a válság, az még plusz.


Valaki hülye. Ennyi elég. Ezt elmondani százszor, ezerszer, míg rögzül, és közben az agyat mosni, és békemenetet szervezni, fizetett tapsolókat, külföldről importálni tüntetésre embereket közpénzből, pia, szállás stb.


Hatalomra kerülni, és szó szerint megszerezni a hatalmat. Pénzt szerezni, a hatalom közelében lévőknek pénzt adni, nem készpénzt, lehetőséget. Média. KÖZGÉP, trafik-mutyi, bank-mutyi. Rezsiharc. Mindezt nagyban és nyíltan. Kétharmad, megtehették, korrektség nem létezik.


És akkor az MSZP egyik nagy emberéről kiderül, eltitkolt számlája van külföldön – meggyőződésem, hogy nem csak neki, sokaknak. És jön az etika. Kirúgni, felmondani, „mert nálunk ez nem történhet meg” – és halkan kérdezem: számit ez? Mikor az összes médiában azt halljuk, hogy az összefogás pártjában csak csalók, hazugok és korrupt emberek vannak? Így van ez?


A valóságban az összefogás pártjában szakemberek vannak, fiatal szakemberek. Vadai Ági több diplomás, több nyelven beszél, Kunhalmi Ági maga a tudás, sokan értelmes emberek: és hol vagyunk? Azt érzem, nagy baj van, mert az idő kevés. Nagyon össze kellene fogni, szó szerint. A volt elit együtt van, abból a pártból is, amely valamikor Horn Gyula pártjával volt, szintén kétharmaddal, és akkor éltek a többséggel, de nem visszaéltek.


Mi kellene, hogy megforduljon a világ? Hogy alkotmány és ne alaptörvény legyen, hogy beruházások és felemelkedés jöjjön, mi kell hozzá? Tudás és ész megvan. Stratégia hozzá, úgy érzem, nincs. Kellene, most azonnal.