rss      tw      fb
Keres

A Fidesz főnöke gondolt egyetA Fidesz főnöke gondolt egyet




A Fidesz főnöke gondolt egyet, kirándult Moszkvába, és megállapodott Paksról, anélkül, hogy bárkivel is egyeztetett volna. Megtehette, hiszen a kollégiumi szobatársak, a Fidesz-hívők már azzal a gondolatával is egyetértenek, amely még meg sem fordult a fejében, a többiek véleménye pedig nem érdekes.


De miért is Putyinhoz ment?


Megtehette volna, hogy Paks bővítése helyett budapesti vízierőművet vizionál, ahol Pest helyén lenne a víztározó, a kétharmad lelkesen fogadta volna ezt is, vagy szélkerekeket, napelemeket (nemrég megtudtuk, hogy az is nukleáris erőmű „valahol”) telepíttet „ezereket”, tökmindegy. Mit szólna ehhez az unió? Semmit. Ha a magyarok elárasztják fél Budapestet, az ő dolguk. Putyinnal üzletelni, az már más tészta, többeket gondolkodóba ejt, enyhén szólva. Magyarul a főnök megint rúgott egyet az unión, egyúttal ismét bizonyítja, ki a király „széles e hazában”.


És miért most?


Kell a pénz, nyakunkon a választás, biztosan győzünk, de jobb félni, mint megijedni, hátha nem lesz kétharmad, hátha nem lesz ilyen egyértelmű a kormányzás a választások után? A 3000 milliárdból a pártkasszába befolyik a csókosoktól minimum12 milliárd (hol van ettől a Simon Gábor által összekapirgált 240 milliós pártkassza!?), ez biztos pénz, addig és akkor kell megszerezni, amíg és amikor lehet..


Az ellenzéknek – gondolok itt elsősorban az MSZP-re – savanyú most az a szőlő, ami pár éve még édes volt. Ha a főnök nem az lenne, aki és ami, és tévedésből garantálná, hogy az ellenzék holdudvarába tartozó vállalkozók kapják a paksi projektet (vízlépcsőt stb.), nagyon valószínű lenne a lelkes, feltétlen támogatás, egyetértés az ellenzék részéről. És ez az, ami tragikus.


Hol van ebben a történetben az ország hosszú távú, valós érdeke?