rss      tw      fb
Keres

A Mazsihisz Elnökének!




Tisztelt Heisler András!


Köszönöm, hogy az Ön vezetésével a Mazsihisz soha nem látott egységet és erőt mutat.
Erre szükség is van, és példamutató a teljes, demokratikus magyar társadalom számára.
Gondolom, számítani kell a kormány részéről a Mazsihisz döntés legkülönbözőbb módszerekkel és eszközökkel való meggyengítésére, hitelének rombolására. Erre utal a kiszivárgott, előzetes „legfelső” vélemény is.


Nem a magyar zsidóság vetíti múltbeli, jobboldali félelmeit a mai jobboldalra, hanem a mai, jobboldali kormány teszi országvezetési mintájává a Magyarországot és a magyar zsidóságot csaknem teljes pusztulásba vezető Horthy-korszakot.


A holokausztban végződött antiszemitizmus azonban nem jobb és baloldali politika kérdése. (A sztálini antiszemitizmus milliónyi zsidó áldozata is ezt bizonyítja.)


Nem a jobboldaliság, a konzervativizmus a Horthy-korszak bűne, hanem az antiszemitizmus. (Persze egyéb történelmi bűneit is hosszan lehetne sorolni.)


Valódi jobboldali, konzervatív-keresztény politika azonban nem lehet antiszemita, mert „keresztény ember nem lehet antiszemita” (Ferenc pápa).


A hazai jobboldali-keresztény társadalmat szembeállítani a zsidósággal, a Horthy-korszak politikai módszere.


A kormány emlékezetpolitikája és ennek gyakorlati megjelenítése (a szélsőjobb kezelésében, az alaptörvényben, a közoktatásban, közmédiában, egyházpolitikában, kulturális ideológiában, köztéri és egyéb szimbólumokban és a sort itt is hosszan lehet folytatni) a társadalom további megosztásához, intoleranciához, hamis történelmi tudathoz és hamis jelenértékeléshez vezet. Ezáltal rombolja a magyar demokráciát és szabadságot. Ismét veszélyezteti a szabadságszerető, hazájához hű magyar zsidóságot, és a nem zsidó magyarságot.


Túl nagy ár mindez a szélsőjobboldali szavazatokért.