rss      tw      fb
Keres

Miért maradtam otthon március 15-én?
Mert lefújták a tüntetést – gondolhatod. De nem tudhatod, hogy én amúgy sem mentem volna el. Mert a kormányt (?) váltani akaró demokraták ügyetlenek, veszekedősek, impotensek, egyszóval amatőrök, míg a Fidesz profi. Honnan lehet ezt tudni?


Ha naponta összefutsz velük a lépcsőházban, akkor testközelből. Ha meg nem, hát a HírTV-ből, m1-ből, Echóból, Magyar Nemzetből, Hírlapból vagy a Helyi Témából.


Ha nem nem rajongsz, akkor persze röhögsz (vagy nem) Bayer Zsolt otromba fröcsögésén, Obersovszki alázatán, Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsain. Te a Népszabadságot olvasod, a Klubrádiót hallgatod, az ATV-t nézed. Itt széleskörűen tájékoztatnak, elfogulatlan a hírmagyarázat, innen megtudhatod a valót. No meg azt is, hogy kormányváltás kell, de nincs, aki váltson. A Fidesz nem igazi demokrata, de nincs aki váltsa.


Évekkel ezelőtt történt. Amikor a Deutsch megtalálta a helyét a Twitteren (kinek a New York Times, kinek a közösségi káromkodás). Hát persze hogy a beléptetőkapus bájgúnár Gyurcsánnyal kezdte. Valami egészen gusztustalan, ám tőle természetes csipogással. Másnap Gyurcsány Ferenc volt az ATV vendége. Kálmán Olga kérte, reagáljon a Deutsch-csipogásra. Mit lehet arra mondani? Akire a New York Times vevő, csak nem fog csipogni? Mondta a Gyurcsány, hogy nincs véleménye, ki az a Deutsch? Az Olga meresztette a szemét, hogy na ne! Maguk olyanok, mint a gyerekek, egyik se jobb a Deákné vásznánál. KO. a K.O.-tól. Gyurcsány nem állt le szájalni, mire Kálmán Olga összemosta a csipogós Deutsch-csal. Kálmán Olga a demokrata oldal médiakedvence volt addigra, Pulitzer-emlékdíjat is kapott tőlük. Ő akkor már javában véleményvezérelt. És épp karaktergyilkolt. Nem Semjén és nem Navracsics. Őket csak az Illés Zoltán és a Pelczné Gáll Ildikó leste.


Pár hete robbantott a Népszabadság, hatalmas címbetűkkel közölte A TITKOSSZOLGÁLATI JELENTÉS-t. Másnapra kiderült, pukkantás volt az csak, a büdösebb fajtából. Nem „A” csak „egy”, és nem titkosszolgálati jelentés csak Rózsa Flores találgatása. A Népszabadság nem jött zavarba. „Ha úgy volt, ahogy az Alkotmányvédelmi Hivatal által tegnap nyilvánossá tett jelentések írják, abba bele kell borzongani. Alig foghatjuk fel – vagy úgy sem. Ha nem úgy volt, akkor végképp minden okunk megvan rá, hogy elveszettnek érezzük magunkat saját hazánkban.” (Népszabadság 2014. 02. 22. – A Szerk.: Őszöd) 2014-es választás kampánykezdet a Népszabadságban. Ahol a hírekre, a tárgyszerű és sokoldalú véleményekre oda kell figyelni.


„...bele kell borzongani.” vagy „… minden okunk megvan rá, hogy elveszettnek érezzük magunkat saját hazánkban” Kormányváltás kell, de nincs aki váltson. A Fidesz nem igazi demokrata, de nincs aki váltsa.


2014. április hatodika. Mondd, te kit választanál?