rss      tw      fb
Keres

Helmut Kohl gátlástalan kihasználása
Azért azt gondolná az ember, hogy a Miniszterelnökségben van annyi tisztesség, hogy nem az agyvérzést kapott, tolókocsiban ülő, kommunikációra képtelen Helmut Kohl egykori német kancellár állítólagos levelét használja fel a magyar választási kampányban.


„Néhány napon belül, április 6-án országodban parlamenti választásokra kerül sor, és eldől, hogy a jövőben ki irányítja kormányfőként Magyarország sorsát. Ezt a jó alkalmat szeretném megragadni, hogy biztosítsalak arról, te és pártod, a Fidesz teljes támogatásomat élvezi” – fogalmazott a német politikus Orbán Viktornak küldött levelében, amelyet a Miniszterelnökség juttatott el az MTI-hez.


Helmut Kohl 83 éves, és évek óta súlyos beteg. Egész nap tolókocsiban ül, 35 évvel fiatalabb felesége, Maike gondozza, aki teljesen elszigetelte a külvilágtól. A Spiegel azt írta, hogy gyakorlatilag “börtönben tartja” az olvasni és írni már alig tudó beteg embert.


Évek óta foglalkozik a nemzetközi sajtó azokkal a levelekkel, amelyek Kohl aláírásával jelennek meg, és hiteles sajtóorgánumok azt gyanítják (Spiegel, Guardian), hogy ezeket a leveleket nem Kohl írja, aki képtelen kommunikálni, hanem felesége – feltehetően megrendelésre. Már évekkel ezelőtt megkérdőjelezték a Kohl nevében megjelent írások hitelességét. (Erről itt olvashatnak részletesebben)


Kohl félig lebénult, nehezen beszél, több operációja volt, többek között egy súlyos szívműtéte 2012-ben.


A Fideszt támogató levél nem kommunikációs parasztvakítás, nem is trükközés –hanem az alapvető emberi tisztesség hiányát jelzi. Az a tény, hogy ezt a levelet a Miniszterelnökség hozta nyilvánosságra, nem csupán a kormány realitásérzékének elvesztését jelzi, de azt is, hogy a kormány vezetői nem riadnak vissza a beteg, tehetetlen, lebénult német politikus gátlástalan kihasználásától sem.