rss      tw      fb
Keres

Schwartz Béla ajkai polgármesternek üzenem Kaliforniából

Ne aggódjon! A Magyar Nemzet ugyan azt írja, hogy a Kaliforniai Amerikai–Magyar Művészeti Szövetség felszólította őt arra, hogy mondjon le hivataláról, mert 25 millió forintot számlázott ki Kolontár önkormányzatának, de üzenem Schwartz úrnak, hogy engem, aki sok-sok évtizede élek Kaliforniában, a legkevésbé sem izgat, hogy mit és hogyan számlázott ki a vörösiszap-ügyben. Afelől is meg szeretném nyugtatni, hogy az itteni magyarok többsége azt sem tudja, hol van Ajka, soha nem hallott a Kaliforniai Amerikai–Magyar Művészeti Szövetségről, és nincsenek álmatlan éjszakái amiatt, hogy hány forintba került a kolontáriak elszállásolása.

Sapszon Bálint adta a nevét a meglepő levélhez. Ő három éve (!) érkezett az Újvilágba, és feljogosítva érzi magát arra, hogy mindnyájunk nevében nyilatkozzon, hiszen „minden jóérzésű magyar ember” nevében szólal meg a Magyar Nemzetben. Szerinte az Amerikai Egyesült Államokban egy hasonló ajkai számla „nyilvánosságra kerülése után automatikus és elkerülhetetlen a lemondás”. Nem tudni, hol szerezte amerikai közigazgatási és jogi ismereteit a tehetséges fiatalember, aki zenei képzettségét helyi vietnami koncerttúrákon kamatoztatja. Így keresi a kenyerét, amivel nincs is baj. Sok sikert kívánunk neki hozzá!

Én inkább a Magyar Nemzet miatt aggódom, mert ők az igazi vesztesek. Ezek után nagyon sokan félmosollyal fogják olvasni az újságjukat itt, Kaliforniában is.

(Lázár György)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!