rss      tw      fb
Keres

OGY - Jobbik: napirenden az első ellenzéki törvényjavaslat

MTI 2010. november 16., kedd 9:47

A Jobbik történelmi pillanatként értékeli, hogy előterjesztésük napirendre tűzésével a ciklusban először tárgyalhat az Országgyűlés ellenzéki törvényjavaslatot.

Novák Előd képviselő, a Jobbik alelnöke keddi sajtótájékoztatóján "A szovjet megszállást követő szocialista rendszerek által biztosított politikai nyugdíjprivilégiumok megszüntetéséről és a szocializmus áldozatainak társadalombiztosítási kompenzációjáról" szóló indítványukat kompromisszumos javaslatként minősítette, amely nem számoltatja el a kommunista bűnösöket, de legalább kimondja, ne kaphasson kiemelt "luxusnyugdíjat" az, aki az előző rendszerben állami vagy pártvezető volt.

Külön kitért arra, hogy az előterjesztés tárgyalása éppen Horthy Miklós Budapestre való bevonulásának 91. évfordulóján történik meg, amikor a Jobbik este tüntetést is rendez.

Schneider Tamás képviselő szerint javaslatuk még enyhén is fogalmaz, nincsenek benne a felsorolásban például a megyei KISZ-titkárok, akiket ő szintén eltiltana a kiemelt nyugdíjazástól. Jelezte, hogy ezért nyitottak az előterjesztés szigorítására.

Megjegyezte azt is, indítványuk a már nyugdíjba vonult emberekre vonatkozik, az előző rendszer még ma is főállású politikusaira nem.