rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. november 18.


Bolgár György kérdései a 2010. november 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy sikerült ismét hatalmas botrányt kavarni Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház és a magyar-román viszony körül. A nemzeti igazgatója ugyanis bérbe adta volna a színházat a budapesti román kulturális intézetnek a román nemzeti ünnep alkalmából. Ám ez a Jobbik szerint kimerítette a hazaárulás fogalmát. A Fidesz szerint érzéketlenség, a KDNP szerint pedig elegendő ok arra, hogy Alföldit menesszék tisztségéből. A főigazgató mindenesetre visszavonta döntését. Színház a egész világ? Politikai színház?

Másik témánk, hogy Orbán Viktor párizsi előadásában elismerte, a Fidesz nem saját programjának vonzereje, hanem az általános elkeseredés miatt nyert kétharmaddal a választásokon. Jó ha tudjuk?

Mi a véleményük tovább arról, hogy Gyurcsány Ferenc szerint Orbán börtönbe akarja őt dugni, de áll elébe hogy egymás szemébe nézzenek a bíróságon. És ha Orbán nem lesz ott?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az Alkotmánybíróság elnöke Paczolai Péter szerint az Alkotmánybíróság működése még rendkívüli állapot idején sem korlátozható. És egy új alkotmánnyal?

Végül beszéljük meg, hogy mégiscsak visszaléptek a nem engedélyezett útdemonstrációtól a devecseri iszapkárosultak, akik most azt követelik, hogy Orbán Viktor egy héten belül látogasson el hozzájuk. Közben azért a hatóságok lezárták a 8-as főút egy részét. Micsoda véletlen?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!