rss      tw      fb
Keres

Vb-2014 - Müller góljával német győzelem, de az amerikaiak is ünnepelhetnek


MTI 2014. június 26., csütörtök 20:06

A német válogatott 1-0-ra nyert az amerikai csapat ellen a brazíliai labdarúgó-világbajnokság G csoportjának csütörtöki zárófordulójában, így első helyen jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ugyanakkor riválisa is ott van a legjobb 16 között.

A németek Thomas Müller lövésével gyűjtötték be a három pontot, a Bayern München támadójának ez volt a negyedik gólja a tornán, amivel csatlakozott a góllövőlista élén Neymarhoz és Lionel Messihez.

A németek a 16 között a H csoport második, míg az amerikai az első helyezettjével találkoznak.

G csoport, 3. forduló:

Németország-Egyesült Államok 1-0 (0-0)

--------------------------------------

Recife, Pernambuco Aréna, 41 ezer néző, v.: Ravsan Irmatov (üzbég)

gólszerző: Müller (55.)

sárga lap: Höwedes (11.), illetve Gonzalez (37.), Beckerman (62.)

Németország:

------------

Manuel Neuer - Jérome Boateng, Mats Hummels, Per Mertesacker, Benedikt Höwedes - Bastian Schweinsteiger (Mario Götze, 76.), Philip Lahm - Toni Kroos, Mesut Özil (Andre Schürrle, 89.), Lukas Podolski (Miroslav Klose, a szünetben) - Thomas Müller

Egyesült Államok:

-----------------

Tim Howard - Omar Gonzalez, Fabian Johnson, Matt Besler, DaMarcus Beasley - Kyle Beckerman, Michael Bradley, Jermaine Jones, Graham Zusi (DeAndre Yedlin, 84.), Brad Davis (Alejandro Bedoya, 59.)- Clint Dempsey

II. félidő:

-----------

55. perc: egy jobb oldali szögletvariációt követően Höwedes fejelhetett kapura, Howard azonban nagy bravúrral hárított, a kipattanó Müllerhez került, aki belsővel 15 méterről gyönyörűen tekert a kapu bal oldalába (1-0).

Recifére órákkal a mérkőzés kezdete előtt óriási eső zúdult, így az is kérdéses volt, hogy egyáltalán meg tudják-e rendezni az összecsapást. Végül ennek nem volt akadálya, a csapatoknak azonban nehéz körülmények között kellett pályára lépniük.

A németek óriási lendülettel kezdtek, és egyértelművé tették, hogy nem elégednek meg a döntetlennel, amely mindkét együttes továbbjutását jelentené. Az amerikaiak szívósan védekeztek, és a 102. alkalommal válogatott, ezzel a kapusok rangsorában Kasey Kellerrel holtversenyben élen álló Tim Howard is magabiztos volt.

A fordulást követően állandósult a németek fölénye, és Müller révén meg is szerezték a vezetést. A Bayern München támadójának ez volt a negyedik találata a tornán, amivel csatlakozott a góllövőlista élén Neymarhoz és Lionel Messihez.

A hajrában is a németek akarata érvényesült, győzelmük egy percig sem forgott veszélyben, az amerikaiak a második félidőben egyszer sem lőttek kapura, ennek ellenére ők is ott lesznek a nyolcaddöntőben.