rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. március 17.

Bolgár György kérdései a 2010. március 17-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az eredetileg tervezettnél nagyobb helyszínre tették át Gyurcsány Ferenc pénteki évértékelő vagy több évet is értékelő beszédét. Kikhez fog szólni a volt miniszterelnök? A megingathatatlan hívekhez, vagy a csalódott, egykori szimpatizánsokhoz?

Másik témánk, hogy az utolsó szó jogán megszólaló Zuschlag János szerint ha nem ő volna a főszereplő és nem az MSZP volna érintett, akkor nem minősítették volna bűnszervezetben elkövetett bűncselekménynek ifjúsági szervezetek jogsértő anyagi támogatását. Van benne valami?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Deutsch Tamás személyeskedő támadásokkal akarta megakadályozni a szocialista Fazakas Szabolcs megválasztását az Európai Számvevőszék tagjává. Az illetékes bizottság azonban európai néppárti képviselők szavazataival is megválasztotta őt. Répássy Róbert, a Fidesz frakció igazgatója ma közölte, Európa egyik legkorruptabb pártjának képviselője nem vehet részt az európai ellenőrző szervezet munkájában. Továbbra is kiviszi Európába a magyar belpolitikai vitákat a Fidesz?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy március 15-én ki akarták tüntetni a rendszerváltás idején fontos diplomáciai szerepet játszó egykori bonni, jelenlegi bécsi nagykövetet Horváth Istvánt. A kormányfő javaslatát azonban valaki valahol lehúzta a listáról. Véletlen?

És ha már kitüntetés, mit gondolnak arról, hogy idén is volt egy ünnepi kitüntetett, aki nem fogott kezet, ezúttal Hiller István oktatási kulturális miniszterrel. Magyar hagyomány?

És végül beszéljük meg hogy a Legfelsőbb Bíróság új eljárásra utasította a Honvédelmi Minisztériumot a tubesi radar ügyében.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!