rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2010. január 7.

Bolgár György és a Klubrádió jóvoltából, 2010. január 8-ától, a Galamusban olvashatják azokat az interjúkat, amelyek a nap híreihez kapcsolódva a Megbeszéljük előző napi adásában elhangzottak.

A Galamus azért vállalkozik, kivételesen, rendszeres másodközlésre, mert Bolgár György interjúi egyedülállóak a magyar médiában. Nemcsak Bolgár kivételes felkészültsége, magas színvonalú érvelése, demokratikus vitakultúrája és szakmai tisztessége teszi azzá őket, hanem a lényeglátás, a hazugság megvetése, a higgadt-dühödt igazságkeresés, és mindenekelőtt az, hogy Bolgár tudja, mindent a lehető legtöbb aspektusból végig kell gondolni ahhoz, hogy megértsük és biztonsággal meg tudjuk ítélni a világot, amelyben élünk. Nagy erény ez egy olyan korszakban, amikor nagyon sokan, túl sokan adják fel ezt a fontos emberi képességüket, a gondolkodásét.

Bolgár György kérdéseit és interjúit tehát ezentúl nemcsak a Klubrádióban hallgathatják meg, minden hétköznap délután négytől (vagy bármikor a rádió honlapján), de szerkesztett változatukat másnap délután a Galamusban is elolvashatják.

m. zs.


Ajánlja az írást másoknak is!


2010. január 7.

Bolgár György kérdései a 2010. január 7-ei műsorban:

„…egyre drámaibb fordulatokkal zajlik a BKV története. A legfrissebb hírekben hallották, hogy a rendőrség mégsem állította elő azt a szerelőt a garázsban, aki állítólag vezetékeket vágott el a buszokban, csak vizsgálatot folytatnak. Előzőleg azonban a rendőrség, csalás miatt, őrizetbe vette a volt humánpolitikai igazgatót. Ő az, aki majdnem százmillió forintot kapott végkielégítésként, majd visszavették dolgozni. Az Index internetes hírportál értesülése szerint egyébként a szakszervezeti vezetők milliós fizetéseket kapnak a vállalatnál. De mitől mennek a buszok?

A másik, ezzel összefüggő témánk, hogy a Blikk által megkérdezett jogászok szerint kaphatnak kártérítést azok az utasok, akik bérletükkel hiába akartak buszra szállni az elmúlt napokban. Ezt vetette fel egyébként tegnap egyik hallgatónk is.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az MDF azonnali választ vár a Fidesztől arra a kérdésre, vajon tényleg eladta-e Orbán Viktor Kínának Magyarország 25 milliárd dolláros Valutaalap-adósságát, cserébe százezer kínai itteni befogadásáért. Az erről szóló hírt vagy pusztán híresztelést, amelyet egy internetes hírportál közölt, a Fidesz szóvivője bődületes marhaságnak minősítette. Önök szerint?

Mi a véleményük arról, hogy a Fidesz ügyet csinált abból, hogy a Mol helyett az osztrák OMV nyerte a közintézmények üzemanyagvásárlási tenderét. Szerintük a kormány külföldi érdekeltség kezére játszotta át ezt a tizenhat-tizenhét milliárdos megbízást, amellyel azonban a kormány egyidejűleg pénzt is megspórolt. Most akkor átjátszás vagy ésszerű takarékoskodás?

Végül beszéljük meg, hogy a Jobbik kihozhatja a börtönből a terrorcselekményekkel gyanúsított Budaházi Györgyöt, ha felveszi a választási listájára. A mentelmi jog ugyanis képviselőjelölteknek is jár, jelölt pedig egy gyanúsítottból is lehet. Bár arra nincs egyértelmű szabály, hogy meg kell-e szüntetni a gyanúsított előzetes letartóztatását. Vajon mit tesz a Jobbik?”


Ajánlja az írást másoknak is!