rss      tw      fb
Keres

A betegség neve: Fidesz
Ha egy ország vezető ereje beteg, akkor maga az ország is beteg. Az, hogy ki fertőzte meg a másikat, nehéz kérdés. A Fidesz fertőzött. Polipszerűen, az egész testét átjárva. Pofátlansággal, arroganciával, hatalomvággyal, az önkontroll és az alázat teljes hiányával, nagyképűséggel, a tévedhetetlenség tudatával. Az elnöke, aki történetesen Magyarország miniszterelnöke, pártjánál még fertőzöttebb, ő maga a fertőzés góca. Magyarországnak pedig az immunrendszere gyenge, nem tud mit kezdeni a fertőzéssel, sőt egy része élvezi, és maga is fertőzötté akar válni.


A Fidesz parlamenti ellenzéke is beteg, őket egy növényvilágból ismert kór sújtja: az élősködő fagyöngy példáját követik, ahol a fa maga a Fidesz, ők a fagyöngy. Az a fagyöngy, amely fa hiányában képtelen az önálló életre. Elfogadja az alaptörvényt és felesküszik rá, elfogadja az alaptörvény-ellenes választójogi törvényt, amely a Fideszt leválthatatlanná teszi. Parlamenti jelenlétével legitimálja a kormányzat minden demokráciát felszámolni akaró törekvését, ráadásul mindezt az adófizetők pénzén.


A kormány és pártszövetsége gyógyíthatatlan. Nem a betegsége, az gyógyítható lenne, hanem maga a beteg alkalmatlan a gyógyulásra. Az egészséges szervezet kommunikációja gyors és pontos. A beteg szervezet rosszul kommunikál. Súlyos esetben sehogy. Az internetadó esete a súlyos kórkép.


Először jön egy ötlet a semmiből. Előzmények nélkül. A Fidesz egyébként is beteg sejtjei megzavarodnak, nem tudnak mit kezdeni az új kórral. Azért kór, mert ha nem az lenne, tudniuk kellet volna jöveteléről, de nem tudtak. Ez az első kommunikációs tünet.


A második tünet a koordináció teljes hiánya. A Fidesz vezetői, már aki mikrofonközelbe kerül, mind mást beszélnek. A fideszes harmóniából, amelyet papagájkommandónak is szokás nevezni, kakofónia lett. A fideszes kommunikáció egyben orvosi leírás is a beteg sejtekről. Nézzük a beteg sejteket egyenként.


Németh Szilárd, a rezsibiztos hozza magát, ő a beteg sejtek legádázabb védelmezője. Borotválatlan arcával, mosdatlan beszédével, kidobóemberszerű lényével vágja a tüntetők képébe, hogy el fogtok tűnni. Ahogy eltűntek a rezsicsökkentés, az alaptörvény ellen lázadozók is. Internetadó pedig lesz. Punktum. Kétharmad az kétharmad. A betegség súlyos tünete, hogy nem veszi észre, a kétharmad az csak az ő törvényeik alapján, csak Magyarországon kétharmad.


Rogán frakcióvezető, lázcsillapítóként hűtené a kedélyeket. Hétszáz forintban maximálná az adót. Hogy miért pont ennyiben, kivel egyeztetve, az ő titka maradt. Célként, közröhejt kiváltva, a szélessávú internet országos elterjesztését jelölte meg.


Varga, a felelős miniszter este több mint kínos. Nemes egyszerűséggel átértelmezte az internetadó fogalmát: távközlési adónak keresztelte. Aztán azt mondta még, hogy a távközlési adó alól kibújó internethasználókat akarják az igazságos közteherviselés nevében elkapni.


Tállai államtitkár zavarodott össze a legjobban, azt sem tudta a saját maga által összehívott sajtótájékoztatón, hogy a 700 forint családokra vagy egyéni előfizetőkre vonatkozik-e. A


Kovács nevű államtitkár, egy német lapnak nyilatkozva, a költségvetési hiány három százalék alatt tartásával indokolta az egyedülálló adóformát. Szóval egytől egyig hülyét csináltak magukból.


Az értelmesebbje kerülte az újságírókat, betegnek, öregnek tettetve magát, vagy csak bátran és keményen, név nélkül nyilatkozott. Ők a második, harmadik, sokadik sor, akik nagyon fontosnak érzik magukat. Egy, csak egy volt köztük, aki kritizálta az internetadót, az ügyeletes udvari bohóc. Neki mindent szabad, olyan a sapkája. Most azonban rajtaveszett, mert övé az internetadóról szóló „nemzeti konzultáció” vezető tisztsége. Ő az az ember, akivel twitteres megnyilvánulásai miatt normális ember már nem áll szóba széles e hazában. Ő fog a nemzettel kommunikálni, a bazdmegtomi.


A tünetsorozat oka, hogy a vezér meg a vezér vezére határainkon túl volt. Ők pedig az internetet végképp nem használják kommunikációra, mint a dőre nép,. Az egyik Svájcban a lányánál, a másik Amerikából üzengetett, hogy nincs is a listán. Távollétükben a beteg fideszes rendszer védekezőképessége szétesett. Ez a tünet azoknak jel, akik egy Orbán utáni Fideszen törik a fejüket, ugyanis nem létezhet Orbán akarata szerint Orbán nélküli Fidesz.


A gyógyírt maga a vezér szolgáltatta. Védőoltásként gyengített kórokozókkal oltotta be népét. Így és most nem lesz bevezetve internetadó. Tehát a beteg test még virulens. Máskor és másképp majd be lesz vezetve, bízzátok csak ide pajtikáim, ez az üzenet. A második sor meg a többi pedig porig alázva, „de azért én jókat mondtam ugye főnök”, mondatokat sutyorogva el, a süllyesztőbe. A beteg test pedig azt hiszi, győzött. Pedig nem. Se ideig, se óráig. Mert a társadalom immunrendszere kezd éledezni. Rezisztenssé válni. Már nem hat rá a Fideszes áfium. Magára talált. Polgárai hirtelen megérezték, hogy nincsenek egyedül. Egyre erősebbek, órák alatt nagy számban mozgósíthatók. Elérték a kritikus tömeget, és a kritikus erőt. Innen már nincs visszaút. Céljuk világos, ezt pénteken meg is üzenték Orbánnak. Lehet ugyan nemzeti konzultáció, ha már az övék nem az, de internetadó, az nem lehet. Ahogy most sem, úgy máskor sem. Verd ki a fejedből, Orbán. Hagyd békén a lelkeinket, el a kezekkel a szabadságunktól.


Sok kishitű igyekszik kisebbíteni a társadalom védekező teljesítményét, Orbánt kiáltva ki győztesnek. A fideszesek nem is tehetnek másként, ki nem mondott elvárás ez velük szemben. De a magukat Orbán ellenzékének vallók nyöszörgése érthetetlen. Talán az irigység vezérli őket, talán az, hogy nem részesei a babérnak, talán a fontoskodás, hogy nekem mindenről van legalább véleményem, nem tudom.


Csak azt tudom, hogy a nép pártokon átlépve keresi a saját útját és a saját hangját. Meg fogja találni, az immunrendszere megerősödik, újra egészséges lesz. Legyőzi a kórt és okozóit. Legalábbis normális és sikeres népeknél ez így szokott történni. Miért történne Magyarországon másképp?