rss      tw      fb
Keres

Szülőgépek




Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke hétfőn sajtótájékoztatóra állt ki a keresztény Rétvári Bencével meg a keresztény etikai normákat totálisan semmibe vevő CBA-vezér szóvivőjével (plusz valami „nemzeti” szövetség is volt ott* meg egy bútorbolt, ahol elég valószínűtlen, hogy tömegek tolonganának vasárnap ülőgarnitúráért, úgy is mint családi program). Természetesen az újabb nagy keresztény-nemzeti ügy, a vasárnapi zárvatartás ügyében fogtak össze.


Az MTI szerintPalkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt, hogy nem rózsás a kereskedelemben dolgozó munkavállalók helyzete, és változtatni kell a meglévő szabályozáson. 550 ezer emberről van szó, felmérésük szerint 75 százalékuk nő és 51 százalékuk szülőképes”. És „a társadalom szolidaritását kérik az érintett kereskedelmi egységekben, boltokban dolgozókkal”.


Mi van?!


Mióta tartunk úgy számon embereket, állampolgárokat, munkavállalókat, azaz nőket, hogy szülőképesek-e vagy sem? Micsoda gyalázatos kanmentalitás az – mert hogy nem keresztény, abban legyünk biztosak –, amelyik az üzletek nyitvatartásáról szóló vitakérdésben a szaporodóképességük alapján osztályozza a nőket? Sőt, még csak nem is titokban teszi, kiáll ezzel a gyalázatos dumával a nyilvánosság elé!


Azt hittem, rosszul látok. De nem. Ott van a „Munkástanácsok, a keresztény értékrendű szakszervezet” honlapján a felmérésük: „Az (autókereskedelem nélküli) kereskedelmi ágazatban a női foglalkoztatási arány kétharmados, ezen belül a szülőképes nőké 51 százalékos, ezért a családi szempontok figyelembe vétele valóban fontos a nyitva tartásnál.”


Miért? Mert ha a Tesco 27 éves pénztárosnője vasárnap otthon van, el tud menni a tízórás nagymisére, hogy gyermekáldásért imádkozzon? Mert ha vasárnap otthon van, nagyobb az esély rá, hogy egymásra találnak a férjével? (Már ha van neki férje, mert ha nincs, sem a keresztény értékrendű párt, sem a keresztény értékrendű szakszervezet semmiképp sem támogatná, hogy megfoganjon, de ha mégis megteszi, akkor majd a nemzeti-keresztény kormány jól elintézi mint gyerekét egyedül nevelő anyát meg vele együtt a gyerekét is.) És mivel legyen szolidáris a társadalom? A vasárnapi dugással? Hogy abból a szülőképességből szülés is legyen? Mert a nemzet szaporodásának és sokasodásának nagy keresztény célja vasárnaponként teljesül?


Félreértések elkerülése végett: nem a gyerekes anyákat mérette fel a szakszervezet, hanem a „szülőképes nőket”. A gyerekes anyákat még érteném, noha az sem jön ide, mert nem minden gyerekes anya dolgozik vasárnap, mert nem minden vasárnap dolgoznak a gyerekes anyák, és mert ha megkérdeznék a gyerekes anyákat – sohasem teszik –, valószínűleg fontosabbnak mondanák, hogy el tudják tartani a már meglévő gyereküket, azaz meg tudják őrizni a munkahelyüket és hozzájussanak a vasárnapi munkáért járó többletbérhez, mint azt, hogy a szabad vasárnapjukon újabb gyerekeket foganjanak.


A mélyen keresztény párt, a mélyen keresztény államtitkár meg a mélyen keresztény szakszervezet a nőket egyetlen ismérv alapján tartja számon, és ez a biológiájuk. A nőknek nincs döntési joguk, hiszen nem szuverén individuumok, csak szaporodógépek, de még csak munkavállalói megfontolásaik sem lehetnek, sőt családfenntartói szempontjaik sem.


Mégiscsak pontosan fogalmazott Varga István fideszes képviselő 2012. szeptember 10-én a parlamentben, amikor azt mondta: „…az asszonyoknak, a hölgyeknek és különösen a fiatal hölgyeknek a legfontosabb hivatásuk az, hogy gyereket szüljenek… a nők az önmegvalósítás és emancipáció közben elfelejtenek gyermeket szülni.” „Emellett természetesen, ha mindenki a két-három vagy négy gyermekét megszüli, és eleget ad a hazának, és mindenki boldog lesz, ezt követően mindenki megvalósíthatja saját magát, és különböző helyeken dolgozhat.”


És ezek az emberek akarják megszabni, hogyan éljünk, hogyan gondolkozzunk, mit kezdjünk az életünkkel mi mindannyian, akik teljes értékű nőnek és férfinak – embernek – tartjuk magunkat!


Szégyellje magát az egész álkeresztény-álnemzeti bagázs, amely a nőket használja fel ürügyként arra, hogy a téveszméit és a gazdasági érdekeit keresztülverje!





* A 444.hu derítette ki, hogy az újabb „nemzeti” jelzővel ellátott szövetség (Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség) az, aminek látszik. „A szervezet elnöke, Szatmáryné Jähl Angéla, egyben a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Kereskedelmi tagozatának elnöke is, egyébként a budapesti VI. kerületben nyert trafikot. Az ő fia Szatmáry Kristóf fideszes politikus, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára”, írja a portál. Egyébként idén júniusi alakulásakor a szervezet neve – legalábbis az MTI szerint – még csak Magyar Kereskedelmi Szövetség volt.