rss      tw      fb
Keres

Most mondjon le Vida Ildikó
Nem tudom, Vida Ildikó korrupt-e. Vagy kiderül, vagy nem, de a dolgok mai állása szerint nem kötnék nagy összegű fogadást az igenre. A nemzeti együttműködés orbáni rendszere jól zár, védi a családtagokat, a mi Ildikónk pedig családtag. Persze nincs ingyen ebéd, ingyen védelem meg főképen nincs. A Keresztapa feladta a leckét, feljelenteni Goodfriendet rágalmazásért. Meg is történt azon nyomban. Az a kis apróság, hogy Vida Ildikó közszereplő, a jogász végzettségű miniszterelnököt hidegen hagyta.


A magyar joggyakorlat szerint, a közszereplők kötelesek többet tűrni, mint az átlagos halandó, különben a magyar politikai kultúra rejtelmes mélységei miatt a bíróságok kapacitásának 150 százalékát a közéleti szereplők egymás elleni perei kötnék le. Ezt illett volna az ügyészségnek is figyelembe venni, és nem hűbelebalázs módjára, ismeretlen tettes ellen, azonnal nyomozást indítani.


Ha korrupcióval – bizonyítékok híján – nem vádolható Vida Ildikó, hivatali kötelezettségszegéssel és mulasztással egy hete bizonyosan. A múlt héten derítette ki az RTL Klub, hogy nem tudni, miből él egy Habony nevű köztörvényes, nyugdíjasokat rugdosó félisten, aki Orbán után a második. Rogán és Lázár sokatmondó cinkossággal bazsajgott a riporteri kérdéseken. Ők aztán nem, soha nem, nem, nem, semmi közük, csak ismerik. Meg okos. Meg tanácsokat ad nekik, semmi több. Pénz, ugyan kérem, hogy ők, hogy jönnének ők ahhoz, ne tessenek már Krisztusból bohócot csinálni!


A nyugdíjas rugdosásért jogerősen elítélt Habony nevű meg jövedelem nélkül él, mint Marci Hevesen. Belvárosi lakás, Audi A8, harmincmilliós Merci terepjáró, amerikai utazgatás a semmi jövedelemből, szép kis vircsaft. Persze, lehet mondani, a luxusautók nem is az övéi, valami jóakarója adta kölcsön, ingyér. A lakást meg rászorultsági alapon utalta ki még megszületése előtt a nyomorultnak az V. ker. Tanács.


Na de az ancug, amelyben vonulgat a köztereken, ami rajta vagyon, szakértők szerint több mint másfél millióba kerül. Azokat, a gatyát, a lajbit, a surranót csak nem kérte kölcsön! Vagy igen? Kitől? Vagy szponzorálja valaki? Miért? Most hétfőn meg kiderül, hogy félmilliós Gucci táskában hordja a laptopját.


Lehet, hogy Vida Ildikó nem olvas újságot és nem néz tévét. Lehet, bár kötve hiszem, hogy nem tud az egészről. De a munkatársai sem? Senki nem szólt neki, hogy figyelj, Ildikó, úgy is nagy szarban vagy, nem kéne a Habony nevűvel szemben, akinek arcátlan és ízléstelen gazdagodása, dölyfössége kiverte a biztosítékot az éhhalálra készülő magyaroknál, egy vagyonosodási vizsgálatot hivatalból elindítani? Már csak azért, hogy a NAV társadalmi megítélése, no meg a tied, Ildikó, javuljon? Meg nem volna hivatali kötelességünk ezt megtenni, akár a közrend és a közerkölcsök védelmében? Mit nem beszélsz Ildikó, hogy bizonyítékok kellenek? Hát az RTL Klub műsora nem elég? Egy ország elhiszi, te meg nem? Orbánnak a vagyonosodási vizsgálat elmaradása miatt nem most kellene kirúgással fenyegetőznie?


Mi nem tudjuk, Amerika tudja, hogy a NAV elnöke korrupt. Ezért nem utazhat Amerikába. Bizonyíték is van, amit akkor hoznak a tudomására, de csak az övére, ha vízumért folyamodik. Ha kíváncsi mivel vádolják, kérjen vízumot. Ha nem kér, az felér egy beismerő vallomással. A múlt hét óta én az amerikaiaknak hiszek.


Egy normális országban Vida Ildikónak – korrupció ide vagy oda – hivatali kötelezettségszegés miatt azonnal le kellene mondania elnöki pozíciójáról. Vagy a kinevezőjének, a miniszterelnöknek kellene azonnali hatállyal kirúgnia őt.


Nagy összegű fogadást merek kötni, hogy Vida Ildikó nem mond le és Orbán sem fogja kirúgni. Mert a rendszer zár. A nemzeti együttműködés rendszere jól zár. Ha korrupcióról van szó, hermetikusan.