rss      tw      fb
Keres

Újabb letartóztatások a Depor-szurkoló halálának ügyében


MTI 2014. december 18., csütörtök 14:15

A spanyol rendőrség újabb 16 futballszurkolót tartóztatott le az egy drukker halálával végződött november 30-i, Atlético Madrid-Deportivo La Coruna mérkőzést megelőző összetűzés miatt.

Ezzel 57-re nőtt a letartóztatott ultrák száma.

A rendőrség bejelentése szerint a most elfogott szurkolók a La Coruna-i Riazor Blues elnevezésű csoport tagjai. Kedden és szerdán összesen 41 drukkert tartóztattak le a madridi Frente Atletico (Atlético Front) ultrái közül. Közöttük volt egy katona és egy rendőrségi alkalmazott is.

A gyanú szerint valamennyien részesei voltak a Manzanares folyó melletti verekedésnek, amelynek áldozatául esett Francisco Javier Romero Taboada. A Deportivo La Coruna 43 éves szurkolóját a Vicente Calderón Stadion melletti folyó jeges vizéből emelték ki, s mint kiderült, fejsérüléseket szenvedett, kihűlt és szívinfarktust kapott. A haláleset előidézésével közvetlenül három szurkolót vádolnak.

A madridi összetűzésben további 11 ember sérült meg könnyebben.

A két csapat szurkolói csoportjainak rendbontása után közvetlenül húsz embert vett őrizetbe a rendőrség és mintegy száznak az adatait rögzítette.

Az ügy folyományaként az Atlético Madrid betiltotta az Atlético Frontot. Emellett a Spanyol Labdarúgó Szövetség, illetve a kormány képviselői azt tervezik, hogy a hatóságokkal és a klubokkal összefogva fokozatosan kiszorítják a radikális szurkolói csoportokat a stadionokból, így 2016-ra az ilyen drukkereknek nem lenne helyük a futballpályák környékén.