rss      tw      fb
Keres

Tényfeltáró küldöttséget küld az IPI és a SEEMO Magyarországra

MTI 2010. december 14., kedd 18:07

Tényfeltáró küldöttséget küld Magyarországra a Nemzetközi Sajtóintézet (IPI) és a Dél- és Kelet-európai Médiaszervezet (SEEMO), hogy a sajtószabadság helyzetéről tájékozódjon - közölte a SEEMO kedden Bécsben kiadott közleményében.

A delegáció szerdán és csütörtökön tartózkodik majd Magyarországon. A tényfeltáró misszió részvevői Anthony Mills, az IPI sajtószabadság és kommunikációs igazgatója, Oliver Vujovic, a SEEMO főtitkára és Pálics Márta SEEMO-tag lesznek.

A közlemény szerint a küldöttség számos újságíróval és állami tisztségviselővel találkozik majd látogatásuk két napja alatt.

"Az IPI az utóbbi hónapokban ismételten aggodalmának adott hangot a magyar sajtószabadság romló helyzete miatt. A parlament előtt lévő törvénytervezet további bizonyítéka a sajtószabadság korlátozására irányuló kísérletnek. Ezért olyan fontosak az ehhez hasonló küldöttségek" - idézte a közlemény Anthony Millst.

A SEEMO számára nagyon fontos ez a látogatás, a szervezet világos visszajelzést vár a média és az állam képviselőitől a média helyzetéről, problémáiról és a magyarországi fejleményekről - közölte Oliver Vujovic.