rss      tw      fb
Keres

Négyszáz magyar vállalkozást támogatott idén a Design Terminál


MTI 2014. december 29., hétfő 12:07

Több mint négyszáz kreatív vállalkozás vette igénybe a Design Terminál szolgáltatásait 2014-ben, a szakmai eseményeken csaknem százezer érdeklődő volt jelen - áll az intézmény MTI-hez hétfőn eljuttatott éves jelentésében.

Az idén indított inkubációs program szolgáltatásait 406 kreatív vállalkozás vette igénybe. A program célja, hogy térítésmentesen elérhető eszközökkel - mentorálással, konzultációval, szakkiállítások szervezésével, külföldi vásárokon való megjelenéssel, valamint a vállalkozások és a befektetők közötti mediációval - segítse a magyar kreatívipar szereplőit.

A vállalkozások közül a legtöbben, 330-an a Design Terminál által szervezett szakkiállításokon és vásárokon állítottak ki, 7 cég pedig külföldön is bemutatkozhatott az ügynökség segítségével. Ingyenes, az üzletfejlesztést segítő szakmai konzultációra 64 vállalkozás jelentkezett, a mentorprogram első szemeszterébe 5 vállalkozás került be. Az első év eredményeire alapozva 2015-ben a Design Terminál várhatóan tovább bővíti inkubációs szolgáltatásait, különösen a design, a technológia és a városfejlesztés területén működő startup vállalkozások számára.

A Design Terminál - budapesti központjában és más helyszíneken - idén összesen 228 szakmai rendezvényt, az induló vállalkozásokkal foglalkozó eseményt szervezett vagy fogadott be, amelyeken összesen 99 ezer 269 érdeklődő vett részt.

Az intézmény 2014-ben több nemzetközi elismerést kapott, ezek közül kiemelkedik az Európai Bizottság és a tagállamok gazdaságpolitikáért felelős minisztériumai által odaítélt Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért. A Google, a Financial Times, a Visegrádi Alap és a Respublica lengyel kutatóintézet közös méltatásában Közép-Európa egyik legfontosabb innovációval foglalkozó intézményének nevezte a Design Terminált.