rss      tw      fb
Keres

A Reutersnél McIlroy és Wüst az év sportolója


MTI 2014. december 29., hétfő 20:30

Az északír golfozó, Rory McIlroy és a holland gyorskorcsolyázó, Ireen Wüst lett az év sportolója a Reuters hírügynökségnél, amely a világ hírügynökségeinek sportújságíróit megkérdezve hirdetett győzteseket.

A csapatoknál a világbajnok német labdarúgó-válogatott végzett az élen, míg az edzők között a spanyol futballbajnok és Bajnokok Ligája-döntős Atlético Madrid argentin trénere, Diego Simeone nyert. Az év visszatérője a dél-koreaiból orosszá lett rövidpályás gyorskorcsolyázó, Viktor An, felfedezettje pedig a japán teniszező, Nisikori Kej lett.

A világranglistát is vezető McIlroy idén két nagy, úgynevezett major-versenyt is megnyert, ráadásul a Ryder Kupa-csapatversenyben is diadalmaskodott az európai gárda tagjaként.

A női verseny kiélezettebb volt, sokan a tenisz koronázatlan királynőjét, az amerikai Serena Williamst látták az év legjobbjának, végül azonban a szocsi téli olimpián két arany- és három ezüstérmet begyűjtő Wüst lett a győztes.

Az év bukása „díjat” a Reuters szerint a brazil labdarúgó-válogatott érdemelte ki azzal, hogy a világbajnokságon hazai környezetben, favoritként 7-1-re kikapott az elődöntőben a későbbi győztes német csapattól.